ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Το Coaching στην Ελλάδα είναι συνέχεια της ελληνικής φιλοσοφίας και του Σωκράτη

Τι κοινό έχουν ο Σωκράτης, ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης και ο Πυθαγόρας με το coaching; Η απάντηση δόθηκε με μοναδική σαφήνεια στην εκδήλωση με τίτλο "Στα βήματα του Σωκράτη που διοργάνωσε στις 24 Σεπτεμβρίου στο Ιωνικό Κέντρο στην Πλάκα η ελληνική κοινότητα του Professional Coaching που συγκροτεί το ICF Greece Chapter, παράρτημα του μεγαλύτερου και παλαιότερου διεθνούς οργανισμού των επαγγελματιών coaches International Coach Federation (ICF).

Το Coaching στην Ελλάδα είναι συνέχεια της ελληνικής φιλοσοφίας και του Σωκράτη

Με έναν μαγικό -αλλά καθόλου τυχαίο τρόπο- όλες οι ομιλίες των καταξιωμένων coaches από την Ελλάδα και το εξωτερικό απέδειξαν στο πολυπληθές ακροατήριο ότι το σύγχρονο coaching με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία βαδίζουν τον ίδιο δρόμο αναζήτησης μιας ζωής με νόημα, ισορροπία και πνευματική διαύγεια.

Αυτός άλλωστε είναι ένας από τους κεντρικούς στόχους της κοινότητας του ICF Greece Chapter: Με οδηγό και καταλύτη το coaching να ζωντανέψει τη φιλοσοφία στην καθημερινή μας ζωή ως ένα σύγχρονο πολύτιμο και αποτελεσματικό εργαλείο εκπαίδευσης, βελτίωσης και αυτογνωσίας. Όλα όσα πρεσβεύει διεθνώς και η επιστήμη του coaching που βασίζεται στη μαιευτική του Σωκράτη για να ανασύρει την αλήθεια και να οδηγεί σε συνειδητοποιήσεις.

Την εκδήλωση τίμησαν με τις ομιλίες τους οι Dave Wondra, USA Πρόεδρος ICF Global Board, Sue Coyne, UK, Leadership Coach προσκεκλημένοι μας από το ICF Global και οι δικοί μας επαγγελματίες coaches -μέλη του ICF Greece Chapter, Άγγελος Δερλώπας, Γεν. Γραμματέας ICF Greece Chapter- «Οι αξίες και τα ICF πρότυπα σε έναν κόσμο δυνατοτήτων», Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου, Αντιπρόεδρος, «Εσωκεντρισμός- Πως οι ερωτήσεις χτίζουν χαρακτήρα» Παναγιώτα Αλεξίου, Ταμίας, Ελίνα Γιαχαλή, «Η διαύγεια του μυαλού ως μέσο για την επίτευξη της ευφορίας της ψυχής» Νίκη Ορφανουδάκη «Από το σκοτάδι στο φως» Η δύναμη του coaching μέσα από την αλληγορία του σπηλαίου του Πλάτωνα», Βαρβάρα Ασημακοπούλου, πρόεδρος ICF Greece Chapter «Είναι ο Σωκράτης ο πρώτος coach;», και η Δρ. Σοφία Πρωτόπαπα, που μας μίλησε για τις ηθικές αρετές του Αριστοτέλη και το ρόλο του coach.

Οι καλεσμένοι μας κυρία Ελένη Πετράκη από την Υπ.Ασύλου μίλησε για την κρισιμότητα της εποχής και ο Gill Gambade αντιπρόεδρος HCA για συνέργειες σε κάθε επίπεδο.

Ο ελληνοκεντρικός χαρακτήρας της εκδήλωσης είχε ακόμη πιο καίρια σημασία καθώς ήταν ένας ιδιαίτερος και μοναδικός σε χαρακτήρα κρίκος σε μια σειρά άλλων 36 εκδηλώσεων σε 31 χώρες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, και Αφρική (ΕΜΕΑ) στο πλαίσιο του ICF on Tour, μιας πρωτοβουλίας που διοργανώθηκε από την παγκόσμια κοινότητα των coaches για 20 χρόνια από την ίδρυση του οργανισμού

Μετά από τις ενδιαφέρουσες ομιλίες -που θα αναρτηθούν σύντομα στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.icfgreece.org ακολούθησε μια εξίσου συναρπαστική βραδιά με φαγητό και ποτό, σε ένα καταπληκτικό σκηνικό με υπέροχη θέα στην Ακρόπολη, στον τελευταίο όροφο του Ιωνικού Κέντρου στην Πλάκα.

Διαβάστε ακόμη:
International Coaching Federation Greece Chapter: Μία εμπειρία coaching που αγκάλιασε η Αθήνα
Το coaching στα χρόνια της ελληνικής κρίσης...
Τα 8 πρακτικά βήματα στόχευσης & επαναπροσδιορισμού για την αλλαγή καριέρας
«Ανασυνταχθείτε» ένα σεμινάριο που δεν πρέπει να χάσετε
Ατομικό Πρόγραμμα Διαχείρισης Χρόνου και Στοχοθεσίας για παιδιά & εφήβους
Οι... στόχοι κάνουν καλό στην υγεία μας
Το άγχος και το στρες και πώς θα το τιθασσεύσουμε: ένα χρήσιμο σεμινάριο
Πώς αποτυπώνονται οι ψυχικές ασθένειες στο σώμα μας
Πότε οι γυναίκες "πιάνουν" τους στόχους: γάμος, παιδί και καριέρα
Το στρες στα χρόνια του life coachingΤο coaching, η νευροεπιστήμη και η διαλεκτική του Σωκράτη