ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Πέντε γρήγορα τεστ προσωπικότητας

Τα δάχτυλά σας, το σχήμα του προσώπου σας και ο τρόπος που σταυρώνετε τα χέρια σας μπορούν να αποκαλύψουν σημαντικές πληροφορίες για την προσωπικότητά σας!

Πέντε γρήγορα τεστ προσωπικότητας

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, οι ειδικοί έχουν διαπιστώσει ότι εξωτερικά χαρακτηριστικά ή αυθόρμητες συμπεριφορές συνδέονται άμεσα με το χαρακτήρα μας.

Κάντε τα παρακάτω σύντομα τεστ προσωπικότητας και μάθετε λίγο καλύτερα τον εαυτό σας μέσα σε λίγα λεπτά!

1. Το γράμμα Ε

«Ζωγραφίστε» με το δάχτυλό σας το γράμμα Ε στο μέτωπό σας.

Το ζωγραφίσατε ώστε να μπορεί να το διαβάσει κανονικά κάποιος που βρίσκεται απέναντί σας ή με τρόπο που να το βλέπετε σωστά από τη δική σας οπτική γωνία;

Όσοι ζωγραφίζουν το γράμμα με βάση τη δική τους οπτική γωνία θεωρείται ότι είναι πιο εγωκεντρικοί, αρκετά άκαμπτοι ως χαρακτήρες και γενικότερα άτομα που σκέφτονται και δρουν με βάση τις δικές τους αξίες και όχι τις ανάγκες των άλλων. Είναι παράλληλα άνθρωποι ειλικρινείς και απαιτούν την ειλικρίνεια και από τον περίγυρό τους.

Αντίθετα, όσοι ζωγραφίζουν το γράμμα ώστε να είναι ευανάγνωστο από έναν τρίτο, θεωρείται πως είναι άτομα που ενδιαφέρονται για το πώς τους βλέπουν οι άλλοι. Λαμβάνουν υπ' όψιν τους τη γνώμη ενός τρίτου και προσαρμόζονται ευκολότερα σε καινούργιες καταστάσεις, ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται.

2. Σταύρωμα χεριών

Σταυρώστε τα χέρια σας πλέκοντας τα δάχτυλά σας μεταξύ τους και με τον έναν αντίχειρα να καλύπτει τον άλλον.

Ο αριστερός αντίχειρας καλύπτει τον δεξιό ή το αντίθετο;

Το τεστ βασίζεται στη θεωρία ότι καθένα από τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου μας εξειδικεύεται σε διαφορετικό τρόπο σκέψης. Το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου εξειδικεύεται στη λογική σκέψη και τη γλωσσική επεξεργασία, ενώ το δεξί ημισφαίριο εξειδικεύεται στην επεξεργασία των συναισθημάτων, την όραση και τη δημιουργική σκέψη. Τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου συνδέονται με τα άνω άκρα «στραυρωτά», δηλαδή το δεξί ημισφαίριο ελέγχει το αριστερό χέρι και το αντίθετο.

Εάν λοιπόν ο δεξιός αντίχειρας βρίσκεται επάνω από τον αριστερό, αυτό σημαίνει ότι είστε ένα άτομο που λειτουργεί κατά βάση με γνώμονα τη λογική. Από την άλλη, εάν ο αριστερός αντίχειρας καλύπτει τον δεξιό, είστε άτομο δημιουργικό που λειτουργεί κατά βάση με γνώμονα τη διαίσθησή του.

3. Αναλογία προσώπου

Με τη βοήθεια ενός δικού σας πορτρέτου (φωτογραφία), μετρήστε την απόσταση από το ένα ζυγωματικό έως το άλλο και την απόσταση από το άνω χείλος έως τα βλέφαρα.

2E1DD1AF00000578 3304423 image a 4 1446678750526

Διαιρέστε στη συνέχεια το πλάτος με το ύψος –ασχέτως του πόσο ρεαλιστικές είναι οι διαστάσεις της φωτογραφίας. Το αποτέλεσμα θα σας δώσει την αναλογία του προσώπου σας.

Η μέση αναλογία προσώπου κυμαίνεται από 1,5 έως 2,1. Όσο μεγαλύτερος είναι φυσικά ο αριθμός, τόσο μεγαλύτερη είναι η αναλογία.

Η αναλογία προσώπου που βρίσκεται προς το ανώτερο όριο της κλίμακας (1,9 και πάνω) έχει συνδεθεί με την επιθετικότητα, τις εκρήξεις θυμού, το δυναμισμό και το αυταρχισμό. Αντιθέτως, τα άτομα με σχετικά μικρή αναλογία προσώπου διακατέχονται από ηρεμία και ψυχραιμία.

Η επίδραση της τεστοστερόνης στο σχηματισμό του προσώπου και κατ' επέκταση στο χαρακτήρα θεωρείται υπεύθυνη για την παραπάνω εξήγηση.

4. Όρια αν(τ)οχής

Μετρήστε πόσα από τα παρακάτω σας εκνευρίζουν (πολύ):

- Ένας αδύνατος που παραπονιέται για τα περιττά κιλά του σε κάποιον παχουλό.

- Ένας άνθρωπος που ζητά συμβουλές τις οποίες θα αγνοήσει παντελώς.

- Υπάλληλοι καταστημάτων που στέκονται πάνω από τους πελάτες.

- Γονείς που βάζουν τα παιδιά τους να ηχογραφήσουν το μήνυμα του τηλεφωνητή.

- Ιστορίες μέθης και ξέφρενου γλεντιού.

- Αντικείμενα που (για κάποιο άγνωστο λόγο) δεν χωρούν στο κουτί στο οποίο τα αγοράσατε.

- Άγνωστοι που σας αποκαλούν με το μικρό σας όνομα.

- Γονείς που περηφανεύονται για τα παιδιά τους.

- Ο οδοντίατρος που σας ρωτά κάτι ενώ δεν είστε σε θέση να απαντήσετε.

- Τηλε-πωλητές που σας ρωτούν εάν είστε καλά.

- Φίλοι/συγγενείς που σας λένε συνεχώς να ηρεμήσετε όταν σας έχει εξοργίσει κάτι.

- Άτομα που σας λένε πώς θα έκαναν κάτι που κάνετε εσείς.

Η χαμηλή βαθμολογία (πέντε και κάτω) δείχνει ότι είστε άτομο αρκετά ανεκτικό και υπομονετικό και ότι δεν στρεσάρεστε εύκολα.

5. Κολλητικό χασμουρητό

Κοιτάξτε την παρακάτω εικόνα για 30 δευτερόλεπτα.

bigstock Yawning 85370531

Χασμουρηθήκατε κι εσείς;

Το χασμουρητό θεωρείται άκρως κολλητική συμπεριφορά. Έρευνες έχουν υποδείξει ότι τα άτομα που «κολλάνε» πιο εύκολα χαρακτηρίζονται από ενσυναίσθηση, δηλαδή ταυτίζονται συναισθηματικά με τους ανθρώπους γύρω τους. Είναι άτομα που διαισθάνονται τι σκέφτεται ή τι νιώθει κάποιος άλλος και κατανοούν γιατί σκέφτεται ή νιώθει έτσι.

Διαβάστε επίσης:

Το χαρακτηριστικό της προσωπικότητας που εγγυάται την απόλυτη επιτυχία
Τι δείχνει το σχήμα του προσώπου σας για το χαρακτήρα σας
Τεστ προσωπικότητας: Είσαι εσωστρεφής ή «κρυφός» ναρκισσιστής;