ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Μία διαφορετική έρευνα: Τα τρόφιμα & ποτά που προτιμούν οι... ψυχοπαθείς

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ίνσμπρουκ στην Αυστρία πραγματοποίησαν πρόσφατα μία άκρως πρωτότυπη και ενδιαφέρουσα μελέτη, που στόχο είχε να διαπιστώσει με ποιες γεύσεις συνδέονται κακόβουλα χαρακτηριστικά της ανθρώπινης προσωπικότητας.

Μία διαφορετική έρευνα: Τα τρόφιμα & ποτά που προτιμούν οι... ψυχοπαθείς

Στο πλαίσιο αυτό, οι επιστήμονες μελέτησαν 1.000 άτομα, άνδρες και γυναίκες, μέσης ηλικίας 35 ετών. Αφού τους έδειξαν έναν μακρύ κατάλογο γλυκών, αλμυρών, ξινών και πικρών τροφίμων, τους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν το πόσο τους άρεσε το καθένα από αυτά σε μια κλίμακα 6 βαθμών.

Συγχρόνως, οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν τέσσερα διαφορετικά ερωτηματολόγια προσωπικότητας που αφορούσαν την επιθετικότητα, το σαδισμό και άλλα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας που σχετίζονται με ψυχοπάθειες.

Οι ερωτήσεις ήταν του τύπου: «Έχετε την τάση να χειραγωγείτε τους άλλους;» ή «Σας αρέσει να βασανίζετε ανθρώπους;».

Σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται στην επιθεώρηση Appetite, τα άτομα με προτίμηση στις πικρές γεύσεις έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίζουν σημάδια μακιαβελισμού, σαδισμού και ναρκισσισμού. Στα πικρά τρόφιμα περιλαμβάνονται το άγλυκο κακάο, τον μαύρο καφέ, και τα ραπανάκια.

Παράλληλα, όπως είναι ευνόητο, οι πικρές γεύσεις συσχετίστηκαν αρνητικά με τα άτομα που επιδείκνυαν μια καλή και συμπαθητική συμπεριφορά.

Οι ερευνητές δεν διερεύνησαν γιατί οι άνθρωποι με αυτά τα χαρακτηριστικά προτιμούν πικρές τροφές, ένα ενδεχόμενο, ωστόσο, είναι ότι μπορεί να τους προκαλούν ένα είδος «συγκίνησης».

Διαβάστε επίσης:

Τα σημάδια που δείχνουν ότι ο γάμος σας περνάει... κρίση

Πέντε γρήγορα τεστ προσωπικότητας

Γνωρίζετε πότε είναι η χειρότερη... μέρα και ώρα της εβδομάδας;