ΥΓΕΙΑ

Πότε αρχίζουν να πέφτουν τα μαλλιά στους άνδρες

Ανδρικό «προνόμιο» σε μείζονα βαθμό αποτελεί  η αλωπεκία, η κύρια αιτία απώλειας μαλλιών, η οποία χαρακτηρίζεται από αραίωση ή και μόνιμη απώλεια τριχών μετωπιαίας,βρεγματικής περιοχής, κροταφικών η οποία ξεκινά στην εφηβεία (γύρω στα 17 καικορυφώνεται στα 23 έτη) αλλά και στην 2η ή στην 3η δεκαετία του άνδρα.
Πότε αρχίζουν να πέφτουν τα μαλλιά στους άνδρες

Ανδρικό «προνόμιο» σε μείζονα βαθμό αποτελεί η αλωπεκία, η κύρια αιτία απώλειας μαλλιών, η οποία χαρακτηρίζεται από αραίωση ή και μόνιμη απώλεια τριχών μετωπιαίας,βρεγματικής περιοχής, κροταφικών η οποία ξεκινά στην εφηβεία (γύρω στα 17 καικορυφώνεται στα 23 έτη) αλλά και στην 2η ή στην 3η δεκαετία του άνδρα.

Το 50% των ανδρών στην ηλικία των 40 ετών εμφανίζουν ανδρογενετική αλωπεκία, ενώ το ποσοστό στηνηλικία των 70 φτάνει στο 80%.

Στις γυναίκες εμφανίζεται στα τέλητης 3ης δεκαετίας της ζωής τους (πρώιμη) ή μετεμμηνοπαυσιακά (όψιμη) λιγότεροσυχνά σε σχέση με τους άνδρες. Στις ηλικίες 20-30 ετών το ποσοστό των γυναικώνμε ανδρογενετική αλωπεκία υπολογίζεται σε 6-12%, ενώ σε ηλικίες μεγαλύτερες των70 ετών σε 40-55%.

Οι θεραπείες της ανδρογενετικήςαλωπεκίας διακρίνονται στις εξής κατηγορίες:

--Τοπικήθεραπεία

--Συστηματικήθεραπεία

--Χειρουργικήδιόρθωση – Μεταμόσχευση τριχοθυλακίων

--Τεχνικέςcamouflage - Χρήση spray που βάφει το δέρμα του τριχωτού, χρήση spray που μεηλεκτροστατική προσκόλληση αυξάνουν το πάχος των τριχών, περούκες από συνθετικήή φυσική τρίχα.