ΥΓΕΙΑ

Βότανα μόνο για άνδρες: Προλαμβάνουν καρκίνο και λοιμώξεις

Τα φυτικά βόταναείναι απαραίτητα για την καλή υγεία και τη θεραπεία του προστάτη.

Βότανα μόνο για άνδρες: Προλαμβάνουν καρκίνο και λοιμώξεις

Τα φυτικά βόταναείναι απαραίτητα για την καλή υγεία και τη θεραπεία του προστάτη.

Δείτε ποια είναι ταβότανα που κάθε άνδρας πρέπει να γνωρίζει.

1. Γύρη μέλισσας:Εξαιρετικό αντιοξειδωτικό που χρησιμοποιείται κατά της υπερτροφίας του προστάτη.Παράλληλα, ενισχύει την ερωτική απόλαυση και περιορίζει τον πόνο κατά τηνενούρηση.

2. Phellodendronamurense: Κινέζικο βότανο που χρησιμοποιείται εδώ και 2.000 χρόνια για τηθεραπεία παθήσεων του ουροποιητικού. Εργαστηριακές μελέτες επιβεβαιώνουν ότιπρολαμβάνει τις συσπάσεις του αδένα του προστάτη, διευκολύνοντας την ενούρηση.

3. Pygeumafricanum: Αφρικανικό βότανο που χρησιμοποιείται ευρύτατα στην Ευρώπη. Έχει δοκιμαστείσε περισσότερους από 1.500 άνδρες καιέχει αποδειχθεί αποτελεσματικό ενάντια στην αυξημένη ροή ούρων.

4. Σερενόα (Serenoa repens/Saw palmetto): Είναι το πιο γνωστό βότανο για την καλήυγεία του προστάτη. Περιέχει το αμινοξύ τυραμίνη, το οποίο χαλαρώνει τους ιστούςγύρω από τον προστάτη και επιτρέπει την καλύτερη ροή των ούρων. Είναι εξαιρετικάαποτελεσματικό στην πρόληψη του οιδήματος έπειτα από επέμβαση προστάτη.

5. Άγριοςβασιλικός (Ocimum gratissimum): Έχει αντικαρκινική δράση και χρησιμοποιείταιγια τη θεραπεία λοιμώξεων από παράσιτα. Το εκχύλισμα του φυτού σταματά την εξάπλωση του καρκίνου.

6. Saussurea involucrata : Το φυτό από το Θιβέτχρησιμοποιείται παραδοσιακά για τη θεραπεία του κρυολογήματος. Έρευνες πουπραγματοποιήθηκαν στην Κίνα έδειξαν ότι προλαμβάνει το καρκίνο του προστάτη.