ΥΓΕΙΑ

Τέσσερις παράδοξες αιτίες του πονοκεφάλου

Ο πονοκέφαλος είναι ένα συχνό σύμπτωμα που μπορεί να φανερώνει δεκάδες παθήσεις, άλλες σοβαρότερες και άλλες εντελώς ακίνδυνες.

Τέσσερις παράδοξες αιτίες του πονοκεφάλου

Για να τον αντιμετωπίσουμε όμως πρέπει να ξέρουμε πού οφείλεται.

Δείτε πέντε εξαιρετικά περίεργες και αφανείς αιτίες που μπορεί να πυροδοτούν τον πονοκέφαλο.

1. Ευαισθησία των εγκεφαλικών κυττάρων
Σε μερικές περιπτώσεις, τα ευαίσθητα εγκεφαλικά κύτταρα εκκινούν ένα ηλεκτρικό κύμα που εξαπλώνεται σε όλο το κεφάλι. Το αποτέλεσμα είναι να διαστέλλονται τα αιμοφόρα αγγεία στο κεφάλι και να απελευθερώνονται χημικές ουσίες που εντείνουν τον πόνο.

2. Ορμόνες
Για τις γυναίκες, το στάδιο του κύκλου τους μπορεί να επηρεάσει και την εμφάνιση του πονοκεφάλου. Σε πολλές περιπτώσεις, ο πονοκέφαλος εμφανίζεται αμέσως μετά τις ημέρες της αιμορραγίας.

3. Αρώματα
Αυτό που για μερικούς μυρίζει υπέροχα για άλλους είναι συνώνυμο του πόνου. Μερικοί ασθενείς που αντιμετωπίζουν συχνούς πονοκεφάλους δηλώνουν πως οι έντονες μυρωδιές, για παράδειγμα ένα άρωμα, είναι αυτές που προκαλούν τον πόνο.

4. Κρασί και τυρί
Δεν είναι σπάνιο ο πονοκέφαλος να οφείλεται σε κάτι που φάγαμε. Λίγοι όμως αντιλαμβάνονται την άμεση σχέση του πόνου με τη διατροφή. Το κρασί και το τυρί είναι δύο συνήθεις ύποπτοι πίσω από τον πόνο, όμως δεν έχει διαπιστωθεί ακόμη ποια συστατικά ευθύνονται για την αντίδραση αυτή.

Διαβάστε επίσης:

Τι μπορεί να σημαίνει ο πονοκέφαλος μετά το σεξ
Πονοκέφαλος στην εγκυμοσύνη: Τι μπορεί να υποδεικνύει το σύμπτωμα
Η ασθένεια που μοιάζει με ημικρανία και μπερδεύει τους γιατρούς...