ΥΓΕΙΑ

Το… μέγεθος που φανερώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας στον άνδρα

Ξέρουμε πολύ καλά ότι όλα τα επιμέρους συστήματα του οργανισμού μας αλληλεπιδρούν και συνεργάζονται.

Το… μέγεθος που φανερώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας στον άνδρα

Έτσι, ένα από αυτά μπορεί να είναι ενδεικτικό για τη λειτουργία κάποιου άλλου.

Ιταλοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένα συγκεκριμένο... μέγεθος στο ανδρικό σώμα μπορεί να υποδείξει αν η καρδιά λειτουργεί ομαλά ή αν κινδυνεύει άμεσα.

Ο λόγος για το μέγεθος των όρχεων, των αναπαραγωγικών οργάνων που παράγουν τα σπερματοζωάρια και την τεστοστερόνη. Το μέγεθός τους σε έναν ενήλικα είναι περίπου 5 με 7 εκατοστά μήκος και 2,5 εκατοστά σε διάμετρο.

Το μεγαλύτερο μέγεθος αποτελεί σημάδι γονιμότητας στον άνδρα, όμως η νέα έρευνα καταδεικνύει ότι αυτό δεν είναι απαραίτητα καλό για την υγεία της καρδιάς.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα που αφορούσαν σε 1.395 άνδρες και παρακολούθησαν την πορεία της υγείας τους για επτά χρόνια. Όλοι οι συμμετέχοντες αντιμετώπιζαν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας ή πρόωρης εκσπερμάτισης.

Οι αναλύσεις έδειξαν οι άνδρες που διέθεταν μεγαλύτερα «προσόντα» ήταν πιο πιθανό να ξεπεράσουν το φυσιολογικό Δείκτη Μάζας Σώματος, να πίνουν πολύ αλκοόλ, να καπνίζουν και να πάσχουν από υπέρταση. Όλοι αυτοί οι παράγοντες αυξάνουν εκθετικά τον κίνδυνο καρδιοπάθειας.

Παράλληλα, οι ερευνητές εντόπισαν μια άμεση σχέση μεταξύ της αυξημένης παραγωγής ωχρινοποιητικής ορμόνης (LH) και του υψηλού κινδύνου καρδιοπάθειας. Η ορμόνη αυτή παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή τεστοστερόνης.

Η σχετική μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine.

Διαβάστε επίσης:

Το μέγεθος που πραγματικά θέλουν οι γυναίκες!
Ο μεγαλύτερος σεξουαλικός μύθος καταρρίπτεται!
Μικρότεροι όρχεις = Καλύτεροι μπαμπάδες;