ΥΓΕΙΑ

Η τροφή που εκμηδενίζει τον κίνδυνο ναυτίας στο αυτοκίνητο

Εάν ετοιμάζεστε για κάποιο ταξίδι με το αυτοκίνητο ενόψει Δεκαπενταύγουστου και ανησυχείτε για τη ναυτία που ενδεχομένως σας φέρνει μια μεγάλη διαδρομή, τότε αξίζει να μάθετε τι έδειξε έρευνα που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση The Lancet σχετικά με το πρόβλημα της ναυτίας στο αυτοκίνητο.

Η τροφή που εκμηδενίζει τον κίνδυνο ναυτίας στο αυτοκίνητο

Οι ερευνητές εξέτασαν τις περιπτώσεις 36 ατόμων που είχαν έντονο πρόβλημα ναυτίας σε διαδρομές με το αυτοκίνητο. Έδωσαν σε κάθε έναν είτε δύο κάψουλες τζίντζερ σε σκόνη, είτε δύο κάψουλες με ένα placebo.

Στη συνέχεια και μετά την πάροδο 20 λεπτών από την λήψη της κάψουλας, οι συμμετέχοντες κάθισαν σε μηχανοκίνητες καρέκλες που περιστρέφονταν για χρονικό διάστημα 6 λεπτών.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες που είχαν πάρει τις κάψουλες τζίντζερ, είχαν αισθητή καθυστέρηση στην εκδήλωση συμπτωμάτων ναυτίας (έως και 2 φορές περισσότερο), ενώ οι μισοί εξ' αυτών, κατάφεραν να αντέξουν και τα 6 λεπτά της δοκιμασίας στην περιστρεφόμενη καρέκλα, χωρίς να νιώσουν ναυτία.

Δεν είναι ακριβές το πώς το τζίντζερ βοηθάει στην μείωση ή και εξάλειψη των συμπτωμάτων ναυτίας, αλλά οι ερευνητές εκτιμούν ότι αυτό συμβαίνει επειδή περιέχει μια συγκεκριμένη χημική ένωση, η οποία είναι γνωστή ως "6-gingerol" και η οποία ρυθμίζει την ισορροπία και μετακίνηση των υγρών στο γαστρεντερικό σύστημα.

Διαβάστε επίσης:

Πρωινή ναυτία = Υγιής κύηση

Ποιες τροφές πρέπει να προσέχετε για να μην πάθετε δηλητηρίαση

Γιατί ανακατεύεται το στομάχι όταν νιώθουμε αηδία

Πώς θα καταλάβετε ποιες τροφές σας δημιουργούν πρόβλημα