ΥΓΕΙΑ

Γρήγορες λύσεις για τη δυσάρεστη αναπνοή

Η κακή αναπνοή (δυσοσμία του στόματος) είναι μια κατάσταση που βιώνει κατά περιστάσεις ο καθένας και που όλοι μας θέλουμε να αποφεύγουμε.

Γρήγορες λύσεις για τη δυσάρεστη αναπνοή

Υπάρχουν διάφορες καταστάσεις, όπως η χρόνια βρογχίτιδα, ο διαβήτης, η λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος, η νόσος του ήπατος ή των νεφρών και πεπτικές διαταραχές, όπως η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, που μπορεί να προκαλέσουν κακή αναπνοή.

Στην πλειοψηφία των ατόμων με κακή αναπνοή, ωστόσο, το πρόβλημα είναι στο στόμα και συχνά προκαλείται από κακή στοματική υγιεινή, περιοδοντική νόσο ή ξηροστομία.

Τι προκαλεί την δυσοσμία; Σωματίδια τροφής και νεκρά κύτταρα στο στόμα συλλέγουν βακτήρια τα οποία ευδοκιμούν σε περιβάλλοντα που στερούνται οξυγόνου, όπως είναι το πίσω μέρος της γλώσσας και οι αυλακώσεις των ούλων. Αυτά τα βακτήρια παράγουν πτητικές ενώσεις του θείου (όπως το υδρόθειο) οι οποίες είναι ιδιαίτερα δύσοσμες.

Τι να κάνετε για να απαλλαγείτε γρήγορα από τη δυσάρεστη αναπνοή

Πιείτε τσάι

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι χημικές ενώσεις τόσο το πράσινο όσο και στο μαύρο τσάι που ονομάζονται πολυφαινόλες μπορεί να σταματήσουν την ανάπτυξη βακτηρίων, τα οποία είναι υπεύθυνα για την κακή αναπνοή. Οι πολυφαινόλες μπορεί επίσης να αποτρέψουν τα υπάρχοντα βακτηρίδια από το να παράγουν δύσοσμες ενώσεις, όπως το υδρόθειο.

Δοκιμάστε ένα στοματικό διάλυμα που περιέχει ιόντα ψευδαργύρου

Ο ψευδάργυρος εξουδετερώνει άμεσα τις δύσοσμες χημικές ενώσεις θείου και βελτιώνει την αναπνοή. Μπορείτε να τον βρείτε σε συγκεκριμένα στοματικά διαλύματα καθώς και σε ορισμένα σκευάσματα για τη στοματική υγιεινή που μπορείτε να προμηθευτείτε από το φαρμακείο.

Δοκιμάστε ένα στοματικό διάλυμα που περιέχει αιθέρια έλαια

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα αιθέρια έλαια μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση της κακής αναπνοής. Μία μελέτη συνέκρινε ένα στοματικό διάλυμα που περιείχε αιθέριο έλαιο τεϊόδεντρου, έλαιο μέντας και έλαιο λεμονιού με ένα κλασικό στοματικό διάλυμα και διαπίστωσε ότι το επίπεδο των πτητικών ενώσεων του θείου ήταν σημαντικά μικρότερο μετά τη χρήση του διαλύματος με αιθέρια έλαια σε σύγκριση με το συμβατικό στοματικό διάλυμα.

Αποφύγετε τα στοματικά διαλύματα με οινόπνευμα

Το αλκοόλ μπορεί να στεγνώσει το στόμα, κάτι που συμβάλλει στην κακή αναπνοή.

Επιλέξτε τραγανά φρούτα και λαχανικά για σνακ

Οι τραγανές τροφές όπως τα μήλα, το σέλινο και τα καρότα μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων τροφών, των βακτηρίων και της πλάκας από τα δόντια.

Διαβάστε επίσης:

Τρεις σωτήριες λύσεις για τα πόδια που μυρίζουν

Παλάμες που ιδρώνουν: Πώς θα απαλλαγείτε με φυσικό τρόπο

Τέσσερις σωτήριες λύσεις για τη δυσοσμία του κόλπου

Δείτε ποια υφάσματα μυρίζουν περισσότερο όταν ιδρώνουμε!