ΥΓΕΙΑ

Πόσο καφέ να πίνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο διαβήτη

Ο καφές έχει πολυάριθμα οφέλη για την υγεία μας, μεταξύ των οποίων είναι και η προστασία από το διαβήτη.

Πόσο καφέ να πίνετε για να μειώσετε τον κίνδυνο διαβήτη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 του Νοέμβρη, ερευνητές από το Ινστιτούτο Επιστημονικής Πληροφόρησης για τον Καφέ (ISIC) στην Ελβετία δημοσίευσαν μια νέα έκθεση που καταδεικνύει ποια είναι η ιδανική ποσότητα καφέ που πρέπει να καταναλώνουμε προκειμένου να μειώσουμε τον κίνδυνο εκδήλωσης διαβήτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνητών, πρέπει να πίνουμε έως και τέσσερις κούπες καφέ την ημέρα για να μειώσουμε τον κίνδυνο διαβήτη κατά 25%. Η έκθεση υπογραμμίζει επίσης ότι το απολαυστικό ρόφημα δεν αποδείχθηκε να αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου, καρδιοπάθειας, υπέρτασης ή εγκεφαλικού.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, η ευεργετική δράση του καφέ είναι πολύπλευρη. Μία από τις θετικές του επιδράσεις είναι πιθανώς η βελτίωση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα και της διαδικασίας καύσης των θερμίδων.

Τα οφέλη φαίνεται να είναι μεγαλύτερα από την κατανάλωση καφέ φίλτρου και καφέ χωρίς καφεΐνη και φυσικά πρέπει να προτιμούμε το ρόφημα χωρίς πρόσθετη ζάχαρη και γάλα.

Διαβάστε επίσης:

Ποια όργανα του σώματος ωφελεί ο καφές (γράφημα)
Ο καφές προστατεύει το αμφιβληστροειδή χιτώνα του ματιού
Νέα έρευνα επιβεβαιώνει ότι ο καφές προστατεύει από το Αλτσχάιμερ