ΥΓΕΙΑ

Δυσκοιλιότητα: Ένα παράδοξο τρικ για να τη νικήσετε

Εάν αντιμετωπίζετε συχνά πρόβλημα δυσκοιλιότητας και δεν μπορείτε να απαλλαγείτε, ίσως είναι καιρός να στραφείτε σε εναλλακτικές λύσεις.

Δυσκοιλιότητα: Ένα παράδοξο τρικ για να τη νικήσετε

Πέρα από τις γνωστές και σίγουρες λύσεις, όπως η αυξημένη κατανάλωση φυτικών ινών, η γυμναστική, η μειωμένη κατανάλωση αλκοόλ και η επαρκής πρόσληψη προβιοτικών, οι ειδικοί προτείνουν και ένα άλλο τρικ που σίγουρα δεν έχετε δοκιμάσει.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of General Internal Medicine, το απαλό μασάζ με τα ακροδάχτυλα στο περίνεο (την επιφάνεια ανάμεσα στην ηβική σύμφυση και τον κόκκυγα, δηλαδή την περιοχή που εκτείνεται από τα έξω γεννητικά όργανα μέχρι το πρωκτό) μπορεί να διευκολύνει σημαντικά τη γαστρεντερική λειτουργία.

Στο πλαίσιο της σχετικής δοκιμής, οι ερευνητές ζήτησαν από 100 άτομα που αντιμετώπιζαν τακτικά πρόβλημα δυσκοιλιότητας να ακολουθήσουν μια σειρά από παραδοσιακές τακτικές αντιμετώπισης. Οι μισοί από τους συμμετέχοντες έβαλαν επίσης στο πρόγραμμά τους το μασάζ, αφού πρώτα οι ερευνητές τους καθοδήγησαν πώς θα το κάνουν σωστά.

Έπειτα από διάστημα τεσσάρων εβδομάδων, η ομάδα του μασάζ παρουσίαζε βελτιωμένους δείκτες γαστρεντερικής λειτουργίας σε σύγκριση με την άλλη υπό μελέτη ομάδα.

Διαβάστε επίσης:

Δυσκοιλιότητα: Άμεση αντιμετώπιση με βότανα και γιατροσόφια
Αντιμετωπίστε τη δυσκοιλιότητα για να προλάβετε τις αιμορροΐδες
Οι 17 συνηθέστερες αιτίες της δυσκοιλιότητας