ΥΓΕΙΑ

Δείτε τι σας συμβαίνει αν έχετε ζαλάδες όταν ασκείστε

Η ζάλη είναι ένα από τα πιο δύσκολα συμπτώματα, επειδή μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, εκ των οποίων κάποιοι είναι ανησυχητικοί και κάποιοι άλλοι όχι.

Δείτε τι σας συμβαίνει αν έχετε ζαλάδες όταν ασκείστε

Μπορεί απλά να είναι ένα σημάδι ότι είστε αφυδατωμένοι. Φροντίστε να πίνετε αρκετό νερό όλη την ημέρα (που σημαίνει τουλάχιστον οκτώ ποτήρια) πέραν του νερού που (πρέπει να) καταναλώνετε κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, για να αναπληρώσετε τα υγρά που χάνετε από τον ιδρώτα.

Θα μπορούσε επίσης να σημαίνει απλά ότι το "παρακάνετε" στην γυμναστική. Είναι καλό να πιέζετε τον εαυτό σας λίγο όταν ασκείστε, αλλά δεν είναι σώφρον να το κάνετε με τόσο σκληρό τρόπο, ώστε να προκαλείτε ζαλάδες στον εαυτό σας από την υπερπροσπάθεια.

Αν, ωστόσο, έχετε ζαλάδες ακόμη και κατά τη διάρκεια ήπιας/ελαφριάς άσκησης, τότε αυτό μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να δείτε το γιατρό σας. Η ζάλη στην γυμναστική είναι κλασικό σύμπτωμα άσθματος. Αυτό προκαλεί συνήθως δυσκολία στην αναπνοή ή σφίξιμο στο στήθος, αλλά αν τα συμπτώματα αυτά είναι αρκετά ήπια, μπορεί να μην τα παρατηρήσετε εγκαίρως. Γι 'αυτό, ο γιατρός σας μπορεί να δοκιμάσει τη δύναμη της αναπνοής σας και να σας συνταγογραφήσει μία συσκευή εισπνοής για να χρησιμοποιείτε πριν από μερικές ασκήσεις.

Επίσης, η ζάλη κατά τη διάρκεια της γυμναστικής θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ένα υποκείμενο πρόβλημα καρδιάς, όπως η αρρυθμία. Υπάρχουν πολλοί τύποι αρρυθμίας. Κάποιοι κάνουν την καρδιά να χτυπάει πολύ γρήγορα (ταχυπαλμία) και άλλοι να χτυπάει ακανόνιστα. Οι αρρυθμίες μπορεί να προκληθούν από ένα βαθύτερο πρόβλημα καρδιακής νόσου ή ακόμη και μια ανισορροπία στους ηλεκτρολύτες στον οργανισμό σας, η οποία προκύπτει από αφυδάτωση ή κακή διατροφή.

Ανάλογα με τον τύπο, οι αρρυθμίες μπορεί να αντιμετωπιστούν με φαρμακευτική θεραπεία ή με κάποια χειρουργική επέμβαση για την εμφύτευση βηματοδότη. Μια άλλη επιλογή είναι μια διαδικασία που ονομάζεται καθετήρας κατάλυσης, όπου μια σειρά από ηλεκτρόδια εισάγονται στο χέρι, τον μηρό και τον λαιμό σας και φτάνουν μέχρι την καρδιά σας. Στη συνέχεια, ραδιοκύματα εκπέμπονται μέσα από τα ηλεκτρόδια για να καταστρέψουν τον προβληματικό ιστό στην καρδιά.

Διαβάστε επίσης:

Λαβυρινθίτιδα του αυτιού: Αίτια & συμπτώματα

Κολπικός πτερυγισμός: Τι είναι και ποια είναι τα συμπτώματα

Σφίξιμο στο στήθος: Δείτε τι προμηνύει

Προσοχή! 12 καρδιακά συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοείτε