ΥΓΕΙΑ

Έχετε αλλεργίες; 4 χρήσιμα tips για να θωρακίσετε την κρεβατοκάμαρά σας

Εάν σας ταλαιπωρεί τακτικά το φτάρνισμα, ο βήχας και η καταρροή, καλό θα ήταν να εφαρμόσετε τις παρακάτω συμβουλές.

Έχετε αλλεργίες; 4 χρήσιμα tips για να θωρακίσετε την κρεβατοκάμαρά σας

Κάνοντας μερικές μικρές αλλαγές στην κρεβατοκάμαρά σας, θα κάνετε το χώρο πιο ασφαλή και «φιλικό» προς τον ύπνο σας.

1. Απομακρύνετε περιττά αντικείμενα

Βιβλία, μπιμπελό και ρούχα σε κάθε γωνιά της κρεβατοκάμαρας γίνονται «μαγνήτες» για τη σκόνη, η οποία αποτελεί κοινό αλλεργιογόνο. Φροντίστε λοιπόν η κρεβατοκάμαρά σας να είναι όσο το δυνατόν πιο... μίνιμαλ, ώστε να περιορίσετε τη συσσώρευση σκόνης αλλά και να μπορείτε να κάνετε πιο γρήγορο και αποτελεσματικό καθάρισμα. Επίσης, αποφύγετε τα πολλά μαξιλάρια, ριχτάρια και άλλα υφάσματα, καθώς μαζεύουν ακάρεα, τα περιττώματα των οποίων επίσης ευθύνονται για αρκετά κρούσματα αλλεργικών κρίσεων.

2. Μην επιτρέπετε την είσοδο στα κατοικίδια

Τόσο οι γάτες όσο και οι σκύλοι λατρεύουν να κοιμούνται μαζί μας στο κρεβάτι. Το κακό είναι όμως ότι στο τρίχωμά τους συσσωρεύεται σκόνη και βρωμιά που μπορεί να πυροδοτήσει ή να επιδεινώσει την αλλεργία. Καλό είναι λοιπόν να απαγορεύετε την είσοδο του κατοικιδίου σε κάποια από τα δωμάτια του σπιτιού –κυρίως στην κρεβατοκάμαρα.

bigstock Beagle Lying In Bed With His S 103489736

3. Βάλτε λίγο πιο συχνά ηλεκτρική σκούπα

Μπορεί οι αλλεργίες να εμφανίζονται κυρίως την άνοιξη, όμως και το χειμώνα τα πράγματα δεν είναι καλύτερα... Τα χαλιά στο σπίτι, ιδιαίτερα εάν η πλέξη τους είναι πολύ πυκνή, μαζεύουν κάθε είδους αλλεργιογόνα, οπότε καλό είναι να τα τινάζετε όσο το δυνατόν πιο συχνά και να βάζετε ηλεκτρική σκούπα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

4. Να στεγνώνετε πάντα τα μαλλιά σας πριν κοιμηθείτε

Εάν κοιμάστε με τα μαλλιά έστω και λίγο νωπά, η υγρασία που απελευθερώνεται στο μαξιλάρι και τα κλινοσκεπάσματα βοηθά να εξαπλωθούν τα ακάρεα και να αναπτυχθεί μούχλα.

Πηγή: health.com

Διαβάστε επίσης:

Έχω αλλεργία: Μπορώ να πιω αλκοόλ;

Αλλεργίες της άνοιξης: Ποια είναι τα κύρια αλλεργιογόνα

Υπερβολική καθαριότητα: Ποιες ασθένειες πυροδοτεί