ΥΓΕΙΑ

Στενά εσώρουχα: Πώς επηρεάζουν την αντρική γονιμότητα

Οι περισσότεροι άντρες επιλέγουν εσώρουχα με κριτήριο την άνεση ή και την αισθητική, όμως προτεραιότητα θα πρέπει να αποτελεί η υγεία τους.

Στενά εσώρουχα: Πώς επηρεάζουν την αντρική γονιμότητα

Το πόσο στενά εφαρμόζει το εσώρουχο στην περιοχή των γεννητικών οργάνων επηρεάζει την ποιότητα του σπέρματος, άρα και τη γονιμότητα του άντρα, επισημαίνει ο ειδικός σε θέματα γονιμότητας, καθηγητής Άλλαν Πέισι, από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ.

Ο Πέισι και οι συνάδελφοί του πραγματοποίησαν έρευνα που περιελάμβανε 2.500 νέους άντρες, με στόχο να αναζητήσουν τους κυριότερους παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά τη γονιμότητα. «Πιστεύαμε ότι πρέπει να ανησυχούμε κυρίως για το κάπνισμα και την κατανάλωση αλκοόλ, όμως ο νούμερο ένα παράγοντες κινδύνου φάνηκε να είναι τα στενά εσώρουχα», αναφέρει ο ειδικός.

bigstock Closeup of a handsome man s to 12165026

Οι άντρες που φορούν στενά εσώρουχα είναι 2,5 φορές πιο πιθανό να έχουν κακή ποιότητα σπέρματος σε σύγκριση με άντρες που επιλέγουν πιο άνετα, φαρδιά εσώρουχα, σύμφωνα με τον Πέισι.

Όσον αφορά την ηλικία, ο ειδικός δηλώνει ότι οι άντρες άνω των 40 είναι σαφώς λιγότερο γόνιμοι από τους εικοσάρηδες, με το πρόβλημα να εντοπίζεται κυρίως στην ποιότητα και όχι τόσο στην ποσότητα των σπερματοζωαρίων. Τέλος, ο Πέισι αναφέρει ότι η προχωρημένη ηλικία του πατέρα συνδέεται με τον αυξημένο κίνδυνο αποβολής αλλά και ποικίλων διαταραχών, όπως ο αυτισμός και το σύνδρομο Down.

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα καταλάβετε ότι το σπέρμα σας είναι υγιές

Πότε ένας άντρας θεωρείται πολύ μεγάλος για να κάνει παιδί

Η ουσία που ενισχύει την ανδρική γονιμότητα – Πού θα τη βρείτε