ΥΓΕΙΑ

Αντιμετωπίστε με απλούς τρόπους τον πόνο στους ώμους

Εάν έχετε, πόνο, ευαισθησία ή δυσκαμψία στον ώμο, που σας εμποδίζεινα κάνετε ακόμη και τις πιο απλές κινήσεις και δεν σας αφήνει να κοιμηθείτε τιςνύχτες, τότε ίσως πάσχετε από τενοντίτιδα.
Αντιμετωπίστε με απλούς τρόπους τον πόνο στους ώμους

Εάν έχετε πόνο, ευαισθησία ή δυσκαμψία στον ώμο, που σας εμποδίζεινα κάνετε ακόμη και τις πιο απλές κινήσεις και δεν σας αφήνει να κοιμηθείτε τιςνύχτες, τότε ίσως πάσχετε από τενοντίτιδα.

Ακολουθείστε τις βασικές συμβουλές που ακολουθούν,προκειμένου να ανακουφιστείτε:

Βάλτε πάγο: Βάλτε στον ώμο σας μία παγοκύστη, τυλιγμένη σεμία πετσέτα. Η περιοχή θα μουδιάσει σε μικρό χρονικό διάστημα και θαανακουφιστείτε από τον πόνο, ενώ παράλληλα η φλεγμονή θα περιοριστεί.

Ξεκουράστε τον ώμο σας: Μην καταπονείτε συνεχώς τον ώμο πουσας πονάει, προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι τένοντες της περιοχής. Καλό είναινα χρησιμοποιείτε τσάντα πλάτης με δύο ιμάντες που δεν επιβαρύνει τους ώμους.

Υιοθετήστε σωστή στάση στον ύπνο: Αποφεύγετε να κοιμάστε απότην πλευρά του ώμου που σας ενοχλεί. Το καλύτερο είναι να κοιμάστε ανάσκελα,διότι με αυτόν τον τρόπο το βάρος του σώματός σας δεν θα ασκεί καμία πίεση στον ώμο που πονάει.

Στην περίπτωση που ο πόνος δεν υποχωρεί, θα πρέπειοπωσδήποτε να απευθυνθείτε σε γιατρό, προκειμένου να σας χορηγήσει ειδικήφαρμακευτική αγωγή ή να ακινητοποιήσει τον ώμο για περιορισμένο χρονικόδιάστημα.