ΥΓΕΙΑ

Ενθαρρυντικά νέα για τους ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Σημαντικάαποτελέσματα για την σκλήρυνση κατά πλάκας και ειδικότερα για τους 71.000ασθενείς που λαμβάνουν μία συγκεκριμένη θεραπεία, προέκυψαν κατά την διάρκειατου 29ου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Έρευνα και τη Θεραπεία της Σκλήρυνσηςκατά Πλάκας (ECTRIMS) που πραγματοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη
Ενθαρρυντικά νέα για τους ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Σημαντικάαποτελέσματα για την σκλήρυνση κατά πλάκας και ειδικότερα για τους 71.000ασθενείς που λαμβάνουν μία συγκεκριμένη θεραπεία, προέκυψαν κατά την διάρκειατου 29ου Συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Έρευνα και τη Θεραπεία της Σκλήρυνσηςκατά Πλάκας (ECTRIMS) που πραγματοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη.

Σύμφωναμε το συνέδριο, η ουσία φινγκολιμόδη αποδεικνύεται ωφέλιμη σε περιστατικά ασθενών που υπέφεραν από την νόσο.Τα νέα αυτά δεδομένα, παρατηρήθηκαν σε ασθενείς που έπαιρνανφινγκολιμόδη, είτε στα πλαίσια κλινικών μελετών είτε από τον θεράποντα ιατρότους.

Τανεότερα δεδομένα απέδειξαν ότι η συνεχιζόμενη θεραπεία με φινγκολιμόδη βελτίωσετη μείωση της εγκεφαλικής ατροφίας στους ασθενείς με ΣΚΠ σε σύγκριση με τηνκαθυστέρηση της θεραπείας με φινγκολιμόδη κατά δύο έτη. Η φινγκολιμόδη εκτός του ότικαθυστερεί την εξέλιξη της εγκεφαλικής ατροφίας και την προοδευτική επιδείνωσητης νόσου, φαίνεται ότι μειώνει κατά 50% τον κίνδυνο υποτροπής σε σύγκριση μετις ενέσιμες θεραπείες με ιντερφερόνες ή oξική γλαριταμέρη.

Σύμφωναμε τους ερευνητές, τα νέα αυτά επιστημονικά στοιχεία, αυξάνουν τη βάση δεδομένων, που πλέον απαριθμείπερισσότερους από 71.000 ασθενείς με ΣΚΠ που λαμβάνουν θεραπεία μεφινγκολιμόδη.