ΥΓΕΙΑ

Το πρώτο συνέδριο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στην Αθήνα

Το 1ο Πανελλήνιο ΣυνέδριοΕξωσωματικής Γονιμοποίησης με τίτλο : "ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ  ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΑΡΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ"πραγματοποιείται στις 22-24 Νοεμβρίου  απότην Ένωση Κλινικών Εμβρυολόγων στο ξενοδοχείο Χίλτον.
Το πρώτο συνέδριο Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στην Αθήνα

Το 1ο Πανελλήνιο ΣυνέδριοΕξωσωματικής Γονιμοποίησης με τίτλο : "ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ" πραγματοποιείται στις 22-24 Νοεμβρίου απότην Ένωση Κλινικών Εμβρυολόγων στο ξενοδοχείο Χίλτον.

Όπως αναφέρει ο Δρ ΒασίληςΑθανασίου επικεφαλής του Κέντρου Εξωσωματικής Αθηνών, με αφορμή το συνέδριο, «Πέρασανήδη 27 χρόνια από την πρώτη εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα (1986). Οιπρωτοπόροι γυναικολόγοι θα κάνουν αναδρομή στο παρελθόν, θα παρουσιάσουν ταμέχρι σήμερα αποτελέσματα των Κλινικών Εξωσωματικής στην Ελλάδα, από τακαλύτερα στον κόσμο, ενώ θα στρέψουν το βλέμμα στο μέλλον που προοιωνίζεταιελπιδοφόρο χάρις στις τεχνολογικές εξελίξεις και την αφοσίωση του».

Και συνεχίζει:

«Η Εξωσωματική Γονιμοποίηση με την πρόοδοτης Βιοτεχνολογίας των τελευταίων ετών έφερε επανάσταση στην ΥποβοηθούμενηΑναπαραγωγή, με αποτέλεσμα να γίνουν πραγματικότητα τα όνειρα χιλιάδωνζευγαριών για να αποκτήσουν ένα υγιές παιδί».

Επίσης στο 1ο Συνέδριο θασυζητηθούν οι ειδήσεις, τα επιτεύγματα και τα ερευνητικά προγράμματα πουβρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα μας και στο εξωτερικό, τα οποία θαβοηθήσουν στη βελτίωση των ποσοστών επιτυχίας της εγκυμοσύνης.

Ο Δρ Βασίλης Αθανασίου καιοι συνεργάτες του Κέντρου Εξωσωματικής Αθηνών συμμετέχουν για να παρουσιάσουντο επίπονο έργο τους έξι ετών με τηνεπιτυχή εκβαση δεκάδων εξωσωματικών και την γέννηση πολλών υγειών παιδιών.

Ο επιστημονικός διευθυντήςτου Κέντρου Εξωσωματικής Αθηνών IVF ATHENS CENTER Δρ. Βασίλειος Αθανασίου καιμέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ελληνικής Εταιρίας Ιατρών Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής που θα προεδρεύσει της τελετής έναρξης τουΣυνεδρίου δηλώνει ακόμη: “ Ο στόχος είναι τριπλός: η αποτίμηση του έργου μας, ηανάδειξη των νέων επιστημονικών εξελίξεων και των ερευνητικών προγραμμάτων σταοποία συμμετέχουμε αλλά και ηυιοθέτηση καινοτόμων μεθόδων για ναπάμε ένα βήμα παρακάτω. Υπάρχουν συλλογικές κινήσεις και σε επίπεδο πολιτείαςπου μπορούν να ενισχύσουν το κλάδο της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Ελλάδακαι ήρθε η ώρα να υλοποιηθούν”.

Το επιστέγασμα τηςπορείας του Κέντρου Εξωσωματικής Αθηνών- IVF Athens Center , συνεχίζει ο ΔρΑθανασίου είναι το πρόσφατο επίτευγμα της γέννησης υγιούς παιδιού από γυναίκαπου έπασχε από αχονδροπλασία – νανισμό- το οποίο και ανέδειξε τη δυναμική των ελλήνων επιστημόνωναλλά και τις δυνατότητες προόδου στον τομέα της εξωσωματικής.