ΥΓΕΙΑ

Το σουτιέν βλάπτει σοβαρά την υγεία

Οκτώ στις 10 γυναίκες φορούν λάθος νούμερο σουτιέν και επιλέγουν το σημαντικό αυτό για την υγεία του στήθους και του σώματος, με γνώμονα μόνο το χρώμα και τη μόδα.
Το σουτιέν βλάπτει σοβαρά την υγεία

Οκτώ στις 10 γυναίκες φορούν λάθος νούμερο σουτιέν και επιλέγουν τοσημαντικό αυτό για την υγεία του στήθους και του σώματος, με γνώμονα μόνο τοχρώμα και τη μόδα.

Η Βρετανική Εταιρεία Χειροπρακτών προειδοποιεί ότι το σουτιέν βλάπτεισοβαρά την υγεία και την εμφάνιση μιας γυναίκας, όταν χρησιμοποιείται το λάθοςνούμερο, πράγμα πολύ συνηθισμένο.

Αχικά, όταν το σουτιέν δεν εφαρμόζει σωστά, τότε το στήθος της γυναίκαςυποκύπτει στο νόμο της βαρύτητας, χαλαρώνει και πέφτει πιο νωρίς από τοαναμενόμενο.

Οι οστεοπαθητικοί τονίζουν το πόσο πολύ μπορεί να επηρεάσει την πλάτη , τολάθος σουτιέν.

Η οσφυική μοίρα αναλαμβάνει το ρόλο της στήριξης του στήθους, αλλά οιγυναίκες όταν φορούν λάθος στηθόδεσμο, μετατοπίζουν το βάρος - χωρίς να τοκαταλαβαίνουν – στη θωρακική κοιλότητα, με αποτέλεσμα την κύρτωση της πλάτης.

Μάλιστα, πονοκέφαλοι μπορεί να έχουν ως αιτία αυτό ακριβω΄ς το πρόβλημα.

Όταν σκύβει μπροστά το σώμα, το στήθος δεν στηρίζεται και τότε επεκτείνεταιο τραπεζοειδής μυς, με αποτέλεσμα τους πονοκεφάλους.

Πως να βρειτε το σωστόμέγεθος σουτιέν

Τονούμερο του σουτιέν προκύπτει από την περίμετρο του θώρακα και του μεγέθους τηςcup- θήκης.

Μετρήστεμε μια μεζούρα την περίμετρο του θώρακα, ακριβώς κάτω από το στήθος σας.Προσθέστε στη μέτρηση αυτή 12,5 εκατοστά και έχετε το νούμερό σας.

Αν, π.χ.,η περίμετρος είναι μεταξύ 68 και 72 εκατοστών, το νούμερό σας είναι το 85, ανείναι μεταξύ 73 και 77, το νούμερό σας είναι το 90 κ.λπ.


Μετρήστετην περίμετρο του στήθους σας στο πιο φαρδύ σημείο. Για κάθε τρία εκατοστάπερισσότερα από το βασικό μέγεθος, αλλάζετε βαθμίδα (Α, Β, C…). Π.χ. μιαγυναίκα έχει περίμετρο θώρακα 80 εκατοστά, άρα βασικό μέγεθος 95 και περίμετροστήθους 104. Συνεπώς, 104-95 = 9. Η σωστή διαβάθμιση μεγέθους είναι για αυτήντο C.

Τι ναπροσέχετε όταν αγοράζετε σουτιέν.

Τοσουτιέν πρέπει να εφαρμόζει τέλεια, δηλαδό δεν βγαίνει έξω το στήθος από τιςθήκες, το πίσω μέρος του σουτιέν είναι στο ίδιο σημείο με το μπροστινό, δενπερισσέυει στις μασχάλες και οι τιράντες δεν πληγώνουν τους ώμους.