ΥΓΕΙΑ

Πάνω από 7.000 Έλληνες πεθαίνουν από καρκίνο του πνεύμονα

Περισσότεροι από 7.000 θάνατοι από καρκίνο του πνεύμονασημειώνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, αποτελώντας την πρώτη αιτία θανάτου απόκαρκίνο
Πάνω από 7.000 Έλληνες πεθαίνουν από καρκίνο του πνεύμονα

Περισσότεροι από 7.000 θάνατοι από καρκίνο του πνεύμονασημειώνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, αποτελώντας την πρώτη αιτία θανάτου απόκαρκίνο στους άνδρες. Η νόσος σε λίγα χρόνια θα καταστεί και πρώτη αιτίαθανάτου από καρκίνο και στις γυναίκες ,ξεπερνώντας και τον καρκίνο του μαστού. Είναι χαρακτηριστικό ότι η αναλογίαανδρών γυναικών που προσέρχονται με καρκίνο του πνεύμονα στο ΘεαγένειοΑντικαρκινικό Νοσοκομείο τείνει να εξισωθεί.

Και αν νομίζετε ότι φταίει μόνο το κάπνισμα, κάνετε λάθος. Στουςεπιβαρυντικούς παράγοντες περιλαμβάνονται η ατμοσφαιρική ρύπανση, η έκθεση σεακτινοβολία, η επαγγελματική έκθεση σε αμίαντο, αρσενικό, χρώμιο, ραδόνιο,νικέλιο, προϊόντα καύσης του άνθρακα, πίσσες και ορυκτέλαια, οι χρόνιεςπνευμονοπάθειες και η κληρονομικότητα.

Στα πλαίσια του συνεδρίου ΘωρακοχειρουργικήςΟγκολογίας που διοργανώνει η Θωρακοχειρουργική Κλινική του ΘεαγενείουΑντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη στις16 Νοεμβρίου 2013 θα συζητηθούν όλα τα νεώτερα δεδομένα και οι στρατηγικέςδιαχείρισης της νόσου. Έμφαση θα δοθεί στις ελάχιστα επεμβατικές χειρουργικέςτεχνικές, στις στοχεύουσες ογκολογικές θεραπείες αλλά και στα νεώτερα δεδομέναστην ακτινοθεραπεία.