ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Δωρεάν εξετάσεις για το διαβήτη από τον ΙΣΑ και τη VIANEX MSD

Δωρεάν εξετάσεις για το διαβήτη από τον ΙΣΑ και τη VIANEX MSD
Δωρεάν  μετρήσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c) διοργανώνει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Δωρεάν  μετρήσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c) διοργανώνει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Αποστολης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών  με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013, ώρες 09:00 – 17:00, στην οδό Σεβαστουπόλεως 113.

ΟΙ εξετάσεις θα γίνουν από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό με απλή αιμοληψία από το δάκτυλο. Οι μετρήσεις γίνονται με την ευγενική υποστήριξη της Φαρμακευτικής Εταιρείας VIANEX MSD.

Η ανίχνευση του Σακχαρώδη Διαβήτη σε φαινομενικά μη νοσούντες πολίτες μέσα από εκστρατείες ενημέρωσης και προσυμπτωματικούς ελέγχους, είναι πολύ σημαντική και σηματοδοτεί την εκτίμηση της ομάδας υψηλού κινδύνου που χρήζει περαιτέρω ελέγχου, ώστε να αποκαλύψουμε τα περιστατικά εκείνα που διελαύνουν απαρατήρητα πριν προχωρήσουν και καταστρέψουν καρδιά, νεφρά, μάτια, αγγεία χωρίς επιστροφή!!!

Μάλιστα, στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου ΙΙ είναι το 5ο συχνότερο νόσημα. Επίσης, από τους 300 ασθενείς που λαμβάνουν καθημερινά φάρμακα από το Κοινωνικό Φαρμακείο στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, το 62% των ασθενών λαμβάνουν αντιδιαβητικά δισκία ή κάνουν ινσουλίνη.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης «είναι σίγουρο ότι υπάρχουν πολλοί ανασφάλιστοι πολίτες, που μέσα από τέτοιες πρωτοβουλίες, αποκτούν τη δυνατότητα εξετάσεων προσυμπτωματικού ελέγχου του Διαβήτη, στον οποίο αλλιώς δε θα είχαν καμία πρόσβαση.

Γι αυτό θεωρούμε πολύ σημαντικό το screening που πραγματοποιείται  στα πλαίσια  της εκστρατείας πρόληψης για την Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη που συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Υγείας, το Εθνικό Κέντρο Διαβήτη και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την ανίχνευση των πολιτών υψηλού κινδύνου».

Πληροφορίες στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής (Σεβαστουπόλεως 113, Αθήνα, τηλ 2103847374).