ΥΓΕΙΑ

Δωρεάν εξετάσεις για το διαβήτη από τον ΙΣΑ και τη VIANEX MSD

Δωρεάν μετρήσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης(HbA1c) διοργανώνει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού ΣυλλόγουΑθηνών
Δωρεάν εξετάσεις για το διαβήτη από τον ΙΣΑ και τη VIANEX MSD

Δωρεάν μετρήσεις γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης(HbA1c) διοργανώνει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού ΣυλλόγουΑθηνών και της Αποστολης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτητην Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013, ώρες 09:00 – 17:00, στην οδό Σεβαστουπόλεως 113.

ΟΙεξετάσεις θα γίνουν από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό με απλή αιμοληψίααπό το δάκτυλο. Οι μετρήσεις γίνονται με την ευγενική υποστήριξη τηςΦαρμακευτικής Εταιρείας VIANEX MSD.

Ηανίχνευση του Σακχαρώδη Διαβήτη σε φαινομενικά μη νοσούντες πολίτες μέσα απόεκστρατείες ενημέρωσης και προσυμπτωματικούς ελέγχους, είναι πολύ σημαντική καισηματοδοτεί την εκτίμηση της ομάδας υψηλού κινδύνου που χρήζει περαιτέρωελέγχου, ώστε να αποκαλύψουμε τα περιστατικά εκείνα που διελαύνουν απαρατήρηταπριν προχωρήσουν και καταστρέψουν καρδιά, νεφρά, μάτια, αγγεία χωρίςεπιστροφή!!!

Μάλιστα,στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου ΙΙ είναι το 5οσυχνότερο νόσημα. Επίσης, από τους 300 ασθενείς που λαμβάνουν καθημερινάφάρμακα από το Κοινωνικό Φαρμακείο στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, το 62% τωνασθενών λαμβάνουν αντιδιαβητικά δισκία ή κάνουν ινσουλίνη.

Όπωςαναφέρει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης «είναισίγουρο ότι υπάρχουν πολλοί ανασφάλιστοι πολίτες, που μέσα από τέτοιεςπρωτοβουλίες, αποκτούν τη δυνατότητα εξετάσεων προσυμπτωματικού ελέγχου τουΔιαβήτη, στον οποίο αλλιώς δε θα είχαν καμία πρόσβαση.

Γιαυτό θεωρούμε πολύ σημαντικό το screening που πραγματοποιείται στα πλαίσια της εκστρατείας πρόληψης για την Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης κατά τουΣακχαρώδη Διαβήτη που συνδιοργανώνουν το Υπουργείο Υγείας, το Εθνικό ΚέντροΔιαβήτη και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της ιεράς ΑρχιεπισκοπήςΑθηνών για την ανίχνευση των πολιτών υψηλού κινδύνου».

Πληροφορίεςστο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής (Σεβαστουπόλεως 113, Αθήνα, τηλ 2103847374).