ΥΓΕΙΑ

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Παιδική Παχυσαρκία

Το Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Αγλαία Κυριακού» έχει αναλάβειτην υλοποίηση του προγράμματος “Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Δημόσια Υγεία:Αποτύπωση,
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Παιδική Παχυσαρκία

Το Νοσοκομείο Παίδων Αθηνών «Αγλαία Κυριακού» έχει αναλάβειτην υλοποίηση του προγράμματος “Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Δημόσια Υγεία:Αποτύπωση, Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Παιδικής Παχυσαρκίας – Δράσεις για τηνΆσκηση και την Υγιεινή Διατροφή» με τη συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείαςκαι της Ευρωπαϊκή Ένωσης.


Αντικείμενο του προγράμματος είναι η υλοποίηση δράσεωναγωγής και προαγωγής της υγείας του παιδικού πληθυσμού σε όλη την επικράτεια.Το πρόγραμμα έχει χωριστεί σε δύο φάσεις εκ των οποίων η πρώτη ολοκληρώθηκε καιαφορούσε στην εκπόνηση σε πανελλαδικό επίπεδο επιδημιολογικής μελέτης για τηνκαταγραφή του επιπολασμού της
παιδικής παχυσαρκίας και τη διαφοροποίησή τουανάλογα με το φύλο και την ηλικιακή ομάδα ανά περιφέρεια της χώρας, ενώ η δεύτερη φάση βρίσκεται σε εξέλιξη καιαφορά σε εξάμηνη παρέμβαση σε 85 σχολεία με κύριο στόχο την αλλαγή των στάσεων και των πεποιθήσεων που έχουν ταπαιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί για τη σωστή διατροφή και την άσκηση.

Στο πλαίσιο του έργου, για τη γνωστοποίηση των δράσεων καιτων ωφελειών του, πραγματοποιείται η Εναρκτήρια Ημερίδα του Προγράμματος μεθέμα «Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Παιδικής Παχυσαρκίας» την Τετάρτη, 20Νοεμβρίου 2013, και ώρα 17:00 μ.μ., στην αίθουσα Μακεδονία του ξενοδοχείουDivani Caravel, Βασιλέως Αλεξάνδρου 2.

Για το Σχεδιασμό, το Περιεχόμενο και τους Στόχους τουΠρογράμματος θα μιλήσει ο Συντονιστής Διευθυντής του Ενδοκρινολογικού Τμήματοςτου Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», κ. Στέφανος Μιχαλάκος, καθώς και τα μέλη της επιστημονικής ομάδας.



Διαβάστε επίσης

Τα επόμενα χρόνια 1,8 εκατ. Ελληνόπουλα θα είναι παχύσαρκα!