ΥΓΕΙΑ

Προνομιακές εξετάσεις για τον πνεύμονα από την Ευρωκλινική

Tην  δυνατότητα διενέργειας σπιρομέτρησης καιεπίσκεψης σε Πνευμονολόγο στην προνομιακή τιμή των 30 ευρώ, δίνει η ΕυρωκλινικήΑθηνών, με αφορμή την την ΠαγκόσμιαΗμέρα κατά της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας, που είναι στις20 Νοεμβρίου.
Προνομιακές εξετάσεις για τον πνεύμονα από την Ευρωκλινική

Tην δυνατότητα διενέργειας σπιρομέτρησης καιεπίσκεψης σε Πνευμονολόγο στην προνομιακή τιμή των 30 ευρώ, δίνει η ΕυρωκλινικήΑθηνών, με αφορμή την την ΠαγκόσμιαΗμέρα κατά της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας, που είναι στις20 Νοεμβρίου.

Ηπροσφορά ισχύει για όσους τηλεφωνήσουν την Τετάρτη20 Νοεμβρίου απότις 09:00 έως τις 15:00 και κλείσουν ραντεβού στο τηλ. 2106416345. Οι εξετάσειςθα πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί έως και 31 Δεκεμβρίου 2013.

Σκοπός του Πνευμονολογικού Τμήματος της ΕυρωκλινικήςΑθηνών είναι η ολοκληρωμένη άσκηση της Πνευμονολογίας μέσα από την κλινικήεμπειρία και την έρευνα, έτσι ώστε να παρέχεται η καλύτερη δυνατήπερίθαλψη στους ασθενείς με νοσήματα του αναπνευστικού, όπως Βρογχικό Άσθμα,Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια, Αναπνευστική Ανεπάρκεια, Καρκίνο τουΠνεύμονα, Διάμεσα Πνευμoνικά Νοσήματα, Σύνδρομο Απνοιών-Υποπνοιών στον Ύπνοκ.ά.

Τα εργαστήριατου τμήματος είναι:

1. Εργαστήριο Επεμβατικής Πνευμονολογίας. Διαγνωστικήβρογχο-σκόπηση χωρίς ή με ενδοβρογχικό υπερηχογράφημα (EBUS), όργανο πουκαθοδηγεί τον ιατρό για να πάρει στοχευμένες βιοψίες από λεμφαδένες τουμεσοθωρακίου. Θεραπευτική βρογχοσκόπηση (θεραπεία με λέιζερ, τοποθέτησηενδοβρογχικών stents). Πρώιμη διάγνωση ενδοβρογχικών βλαβών με ανοσοφθορισμό.

2. Εργαστήριο Ελέγχου της Λειτουργικότητας τουΑναπνευστικού. Γίνονται σπιρομέτρηση, διαχυτική ικανότητα πνευμόνων,πληθυσμογραφία.

3. Εργαστήριο Μελέτης των Διαταραχών της Αναπνοής στον Ύπνογια τη διερεύνηση του Συνδρὀμου Απνοιών-Υποπνοιών στον Ύπνο.

4. Εργαστήριο Δοκιμασίας Καρδιοπνευμονικής Άσκησης. Μία απότις πιο σύγχρονες εξετάσεις η οποία μελετά διεξοδικά τα καρδιακά και πνευμονικάνοσήματα.

5. Ιατρείο Άσθματος, για την κλινικο-εργαστηριακή διερεύνηση των ασθενών μεβρογχικό άσθμα (μεταξύ των άλλων και διενέργεια δερματικών αλλεργικώνδοκιμασιών, prick-tests).

6. Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος, που έχει σαν στόχο την αξιολόγηση της κατάστασηςτου αναπνευστικού, την συζήτηση για τις συνέπειες του καπνίσματος και τηνυπόδειξη τρόπων διακοπής του.