ΥΓΕΙΑ

Οικονομικές λύσεις για τα οδοντιατρικά προβλήματα

Τοέναυσμα για την εναρμόνιση των θεραπευτικών σχημάτων σε οδοντιατρικά προβλήματαπου να ανταποκρίνονται στα νέα οικονομικά δεδομένα
Οικονομικές λύσεις για τα οδοντιατρικά προβλήματα

Τοέναυσμα για την εναρμόνιση των θεραπευτικών σχημάτων σε οδοντιατρικά προβλήματαπου να ανταποκρίνονται στα νέα οικονομικά δεδομένα των ασθενών, θα αποτελέσειτο 33ο Πανελλήνιο Οδοντιατρικό Συνέδριο που οργανώνει η Ελληνική ΟδοντιατρικήΟμοσπονδία.

Οιασθενείς που προσέρχονται σήμερα στα οδοντιατρεία αναζητούν θεραπείες όσο τοδυνατόν οικονομικότερες. Στόχος των οδοντιάτρων είναι η παροχή υπηρεσιών υψηλήςποιότητας με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, τόνισαν με αφορμή την οργάνωση του 33ου ΠανελληνίουΟδοντιατρικού Συνεδρίου στις 22 – 24 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Caravel, ο Πρόεδροςτης Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, Χειρουργός Οδοντίατρος, κ. ΑθανάσιοςΚατσίκης και ο Αναπληρωτής Καθηγητής της Οδοντιατρική Σχολής Αθηνών καιΠρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Παναγιώτης Ε. Λαγουβάρδος.

Μεαφορμή αυτά τα δεδομένα, στο Συνέδριο οι ειδικοί θα αναφερθούν στουςσημαντικούς παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν καθοριστικά και διαμορφώνουν τοκόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως το φορολογικό, οι εισφορές Τ.Σ.Α.Υ., ταυλικά που χρησιμοποιούνται, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και ο σύγχρονος εξοπλισμός τουιατρείου.

Θασυζητηθούν επίσης αναλυτικά οι τρόποι διείσδυσης της Πληροφορικής στηνΟδοντιατρική, η οποία μεταμορφώνει σιγά σιγά την παραδοσιακή Οδοντιατρική σεψηφιακή (οι μέθοδοι διάγνωσης και θεραπείας στη σύγχρονη κλινική και βασικήέρευνα, η βοήθεια της πληροφορικής στη διαγνωστική ακτινολογία και η αξιοποίησητης στην ορθοδοντική θεραπεία ασθενών με αυξημένες αισθητικές απαιτήσεις).

Τέλος,στο Συνέδριο θα δοθεί η ευκαιρία οι συμμετέχοντες να συζητήσουν εκτενώς τησημαντικότητα του Οδοντιατρικού Τουρισμού, παρουσία της Υπουργού Τουρισμούκυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη. Θα αναλυθούν τα στοιχεία του τομέα αυτού στοεξωτερικό και στη συνέχεια θα συζητηθούν οι προοπτικές ανάπτυξης ενός παρόμοιουμοντέλου στη χώρα μας.

Διαβάστε επίσης

Χωρίς οδοντιατρική κάλυψη οι Έλληνες ασφαλισμένοι