ΥΓΕΙΑ

ΠΟΥ: Έλληνες μολύνονται με τον ιό HIV για να πάρουν επίδομα!

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε έκθεσητου Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS
ΠΟΥ: Έλληνες μολύνονται με τον ιό HIV για να πάρουν επίδομα!

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που περιλαμβάνονται σε έκθεσητου Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS καιτα οποία προέρχονται από το Ελληνικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά οι μισοί από τους νέους φορείςτου ιού που προκαλεί το aids ήταν ναρκομανείς που εσκεμμένα «αυτομολύνθηκαν»,προκειμένου να αποκτήσουν το επίδομα των700 ευρώ το μήνα που παρέχεται από τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Παράλληλα στην έκθεση αναφέρεται ότι ο αριθμός των αυτοκτονιώνέχει αυξηθεί δραματικά εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Το ποσοστό αυξήθηκε κατά17% σε διάστημα δύο ετών έως το τέλος του 2009 ενώ με βάσει στοιχεία τουυπουργείου Υγείας, που επικαλείται η έκθεση, το πρώτο εξάμηνο του 2011 τοποσοστό αυτοκτονιών αυξήθηκε κατά 40%.

«Τα στοιχεία δείχνουν δραματική αύξηση των χρηστών ηρωίνηςκαι των μολύνσεων από τον ιό HIV. Σχεδόν οι μισές μολύνσεις έγιναν εκούσια,ώστε οι χρήστες να λάβουν τα ειδικά επιδόματα, αλλά και για να ενταχθούν πιοσύντομα σε προγράμματα απεξάρτησης» υπογραμμίζουν οι συντάκτες της έκθεσης,προειδοποιώντας ότι «αυτά τα αρνητικά στοιχεία για την Ελλάδα στέλνουν σήμακινδύνου σε άλλες χώρες που ακολουθούν πολιτικές σκληρής δημοσιονομικήςλιτότητας, ανάμεσά τους η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Ιταλία».

Ο ΠΟΥ αποκαλύπτει ότι μεταξύ του 2007 και του 2009καταγράφηκε «σημαντική αύξηση» στα κρούσματα του ιού HIV στην Ελλάδα. Η τάσησυνεχίστηκε τα επόμενα χρόνια. Τα νέα κρούσματα πολλαπλασιάστηκαν, από 22 το2010 σε 245 το 2011 (στοιχεία από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και ΕλέγχουΑσθενειών), όταν η κρίση είχε πλέον για τα καλά πλήξει τους Έλληνες πολίτες.

Στην έκθεση αναφέρεται ακόμα ότι εν μέσω της κρίσης πουβιώνει η Ελλάδα έχουν πολλαπλασιαστεί οι κλοπές, η πορνεία είναι σε έξαρση, ενώέχει περιοριστεί η δυνατότητα πρόσβασης των πολιτών σε δωρεάν ιατροφαρμακευτικήπερίθαλψη, εξαιτίας των περικοπών στις δαπάνες στο χώρο της Υγείας.