ΥΓΕΙΑ

ΚΕΕΛΠΝΟ: Το λάθος του ΠΟΥ για την Ελλάδα

Λανθασμένη είναι η  αναφορά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείαςσχετικά με τις περιπτώσεις εθελούσιας αυτομόλυνσης στο 50% των νέων
ΚΕΕΛΠΝΟ: Το λάθος του ΠΟΥ για την Ελλάδα

Λανθασμένη είναι η αναφορά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείαςσχετικά με τις περιπτώσεις εθελούσιας αυτομόλυνσης στο 50% των νέωνπεριστατικών HIV στην Ελλάδα το 2011, ώστε αυτοί οι άνθρωποι να λάβουν οικονομική ενίσχυσηγια την διάγνωση και να εισέλθουν ταχύτερα σε προγράμματα απεξάρτησης.

Αυτό επισημαίνει τοΚΕΕΛΠΝΟ μετά το σάλο που προκλήθηκε με την έκθεση του Παγκόσμιου ΟργανισμούΥγείας. Το ΚΕΕΛΠΝΟ, σημειώνει ότι «η δε αρχική πηγή από την οποία αντλήθηκε ηεν λόγω πληροφορία αναφέρεται σε σποραδικά, μη τεκμηριωμένα περιστατικά.

Ο ΠΟΥ, μετά από παρέμβασητου ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., αναγνώρισε την μη εγκυρότητα αυτών των δεδομένων και προέβη σεδιορθωτικό κείμενο, το οποίο τονίζει ότι η εσφαλμένη δημοσίευση προέκυψε απόλάθος στην σύνταξη της έκθεσης.

Επιπρόσθετα, ο ΠΟΥ στοκείμενό του χαιρετίζει τις διενεργούμενες δράσεις για περιορισμό της επιδημίαςλοιμώξεων σε χρήστες ενδοφλεβίων ουσιών. Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. τονίζει πως αυτές οιδράσεις ήδη έχουν οδηγήσει σε ενδείξεις σαφούς μείωσης των κρουσμάτων».

Διαβάστε επίσης

ΠΟΥ: Sorry, κάναμε λάθος στα στοιχεία για το ΑIDS στην Ελλάδα

ΠΟΥ: Έλληνες μολύνονται με τον ιό HIV για να πάρουν επίδομα!

AIDS: 13.500 οι ασθενείς, ραγδαία αύξηση στους τοξικομανείς