ΥΓΕΙΑ

Αιμορροΐδες: Νέα ανώδυνη μέθοδος αντιμετώπισης

Πάνωαπό πέντε εκατομμύρια Έλληνες άνδρες και γυναίκες αντιμετωπίζουν σοβαρόπρόβλημα με τις αιμορροΐδες, το οποίο γίνεται επώδυνο και βασανιστικό με τοπέρασμα του χρόνου, αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα!
Αιμορροΐδες: Νέα ανώδυνη μέθοδος αντιμετώπισης

Πάνωαπό πέντε εκατομμύρια Έλληνες άνδρες και γυναίκες αντιμετωπίζουν σοβαρόπρόβλημα με τις αιμορροΐδες, το οποίο γίνεται επώδυνο και βασανιστικό με τοπέρασμα του χρόνου, αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα!

Κιαυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι σήμερα η επιστήμη μέσα σε 30 λεπτά δίνειάμεσα, ανώδυνα και αναίμακτα με τη χρήσηυπερήχων οριστική λύση στο πρόβλημα!

«Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν τις αιμορροΐδεςταμπού και αποφεύγουν να πάνε στο γιατρό, με αποτέλεσμα το πρόβλημα ναεπιτείνεται κάνοντας την ζωή τους δύσκολη» αναφέρει ο χειρουργός Δρ. ΑναστάσιοςΞιάρχος, Πρόεδρος της ΕλληνικήςΕπιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής και Δ/ντης Χειρουργικής Κλινικής του ΟμίλουΙατρικού Αθηνών - Ιατρικό Περιστερίου.

Σύμφωνα με τον κ. Ξιάρχο, η νέα μέθοδος αντιμετώπισης τωναιμορροΐδων είναι μία ανώδυνη,αναίμακτη, ελάχιστα τραυματική και χωρίς επιπλοκές θεραπεία , η οποία διαρκεί μόλις μισή ώρα και δίνει οριστικό τέλος στοεπώδυνο πρόβλημα των αιμορροίδων. Μάλιστα την επόμενη ημέρα ο ασθενήςεπιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες .

Σύμφωναμε στατιστικά στοιχεία η αιμορροϊδική νόσος, ταλαιπωρεί το 50-70% του ενήλικουπληθυσμού και μπορεί να επηρεάσεισημαντικά την ποιότητα της καθημερινής ζωής και το «ευ ζείν» αυτών που πάσχουν.

Η νέα ελάχιστα τραυματική χειρουργικήθεραπεία με τεχνολογία υπερήχων , δίνεισύμφωνα με στοιχεία από Ευρώπη και Αμερική όπου εφαρμόζεται, το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα χωρίς τις δυνητικές επιπλοκέςτων άλλων παλαιότερων μεθόδων. Εκμεταλλεύεται την τεχνολογία Doppler για τηνανίχνευση και απολίνωση των αιμορροϊδικών αγγείων με απόλυτη ασφάλεια καιμεγάλη ακρίβεια.

Η ελάχιστα αυτή τραυματική μέθοδος (μηδαμινή αιμορραγία και τραύμα), δεναπαιτεί εκτομή των παθολογικών ιστών, χαρακτηρίζεται από ταχεία ανάρρωση καιελάχιστο μετεγχειρητικό πόνο. Παράλληλα η διατήρηση του περιπρωκτικού ιστούεπιτρέπει τη φυσιολογική μετεγχειρητική λειτουργία του πρωκτού χαρίζονταςσυγχρόνως ένα άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα.

Ηχειρουργική επέμβαση με τη χρήση υπερήχων δεν απαιτεί γενική νάρκωση, ενώ οασθενής μπορεί να πάει στο σπίτι του μετά από λίγες ώρες!

Ηνέα μέθοδος εφαρμόζεται και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια μετά από τηνέγκρισή της από το FDA . Το κόστος της θεραπείας καλύπτεται απ όλα ταασφαλιστικά ταμεία.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΙΜΟΡΡΟΙΔΕΣ - ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ

Όλοιοι άνθρωποι έχουν αιμορροΐδες στην περιοχή του πρωκτού. Είναι αιμοφόρα αγγεία,μικρές φλέβες και αρτηρίες, δηλαδή «σωληνάκια» που μεταφέρουν αίμα στην περιοχήτου πρωκτού. Κατά την διάρκεια της αφόδευσης δρουν σαν προστατευτικά μαξιλάρια.

Επειδήη νόσος αυτή αφορά μία περιοχή του σώματος την οποία αρκετοί θεωρούν ταμπού,για να το συζητήσουν ή και να ζητήσουν , φτάνουν στο γιατρό αργά, μεπροχωρημένα ενοχλήματα. Τα συμπτώματα που δίνουν οι αιμορροΐδες είναι:

--Πόνος στην περιοχή του πρωκτικού δακτυλίου

--Αιμορραγία

--Έκκριση βλέννης

--Τοπικός ερεθισμός

--Κνησμός

--Ασυμπτωματική ή επώδυνη διόγκωση

--Αίσθημα ατελούς αφόδευσης

Οιγιατροί θεωρούν ότι πολλές είναι οι αιτίες που ενοχοποιούνται για το πρόβληματων αιμορροΐδων. Συγκεκριμένα:

--Η δυσκοιλιότητα. Ο «δυτικός» τρόπος ζωής (άστατος τρόπος διατροφής, κρεατοφαγία, καθιστική ζωή, μειωμένη άσκηση,καθημερινό άγχος, διατροφή κ,λ,π).

--Η εγκυμοσύνη, η μεγάλη ηλικία, ο έντονοςβήχας, όπως στην βρογχίτιδα των χρόνιωνκαπνιστών

--Η συχνή άρση βαρέων αντικειμένων σε κάποιαεπαγγέλματα,

--Η συνήθεια ορισμένων να σπαταλούν πολύ χρόνοστην λεκάνη της τουαλέτας,

--Η κληρονομική προδιάθεση.

Οιαιμορροΐδες, ανάλογα με το στάδιο εξέλιξης τους διακρίνονται σε τέσσερα στάδια:

1ο. Οιαιμορροΐδες δεν είναι εμφανείς,φαίνονται μόνο με το πρωκτοσκόπιο

2ο. Προπίπτουν μέσα στον πρωκτό,

3ο. Εξέρχονται έξω από τον πρωκτό και ανατάσσονται από τον ίδιο τονασθενή

4ο. Εξέρχονται και δεν ανατάσσονται εύκολα.