ΥΓΕΙΑ

Αποκτήστε τέλειο χαμόγελο με το bonding δοντιών

Ενισχύει τηναυτοπεποίθηση και την αποδοχή από τους γύρω μας λένε οι ψυχολόγοι για το ωραίοχαμόγελο.
Αποκτήστε τέλειο χαμόγελο με το bonding δοντιών

Ενισχύει τηναυτοπεποίθηση και την αποδοχή από τους γύρω μας λένε οι ψυχολόγοι για το ωραίοχαμόγελο.

Αυτό το καθημερινόμας χαρούμενο «διαβατήριο» είναι εφικτό να αποκτηθεί γρήγορα, τελείως ανώδυνα και οικονομικά χάρη στην εξέλιξητης σύγχρονης οδοντιατρικής προσθέτουναπό την πλευρά τους οι οδοντίατροι !

Αποτελεί δε ένα καλόδώρο για τον εαυτό μας καθώς πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων και τηςΠρωτοχρονιάς.

«Πράγματι η απόκτησηενός ωραίου χαμόγελου αποτελεί ίσως το καλύτερο δώρο για τις γιορτές πουέρχονται και δεν κοστίζει περισσότερο από τα συνηθισμένα δώρα που ανταλλάσουμεμε την οικογένεια και τους φίλους μας»τονίζει η κ Ελένη Γκίζα, Χειρουργός-Οδοντίατρος,με ειδίκευση στην Αισθητική- Επανορθωτική Οδοντιατρική, ΟδοντιατρικάLasers και στη Λεύκανση Δοντιών .

Σύμφωνα με τουςοδοντιάτρους η αντιγήρανση και ηανανέωση επιτυγχάνονται εύκολα, γρήγορα και ανώδυνα αν φροντίσουμε τα δόντιαμας. Μπορούμε μάλιστα να δείχνουμε 15 χρόνια νεώτεροι ,αν τα δόντια μας είναιλευκά, ίσια και αρμονικά.

«Υπάρχουν άνθρωποι που αποφεύγουν να χαμογελούν επειδήδεν αισθάνονται ευχαριστημένοι με το χαμόγελό τους. Η σύγχρονη ιατρικήπροσφέρει λύσεις σε πολλά αισθητικά προβλήματα. Ειδικά οι εξελίξεις της σύγχρονης οδοντιατρικής έχουν απλοποιήσειπολλά προβλήματα πλέον» προσθέτει η κΕλένη Γκίζα.

Ένα ωραίο χαμόγελοείναι εφικτό να αποκτηθεί σε μία μόλιςεπίσκεψη, τελείως ανώδυνα και αρκετά οικονομικά.

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝΣΥΧΡΟΝΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ

«Στην περίπτωση πουκάποιος έχει κάποια ατέλεια, όπως η αραιοδοντία (αραιά δόντια), δόντια μεφθορές, ρωγμές, μη αρμονικού μεγέθους, στραβά ή με δυσχρωμίες, υπάρχει πλέονλύση» αναφέρει η κ. Ελένη Γκίζα και συνεχίζει.

«Με τη μέθοδο τηςμικρογλυπτικής (bonding) ή τη χρήση όψεων πορσελάνης, όλες αυτές οι ατέλειεςμπορούν να εξαφανιστούν και ο ενδιαφερόμενος να αποκτήσει δόντια λευκά, ίσια και αρμονικά».

Όλα αυτά μπορούν να πραγματοποιηθούν καιμάλιστα πολύ γρήγορα, μέσα σε 4 ώρες, αρκεί ο οδοντίατρος να είναιεξειδικευμένος πάνω στις νέες τεχνικές της σύγχρονης οδοντιατρικής.

Σύμφωνα με τουςεξειδικευμένους οδοντίατρους :

--Στις όψεις ρητίνης, τα δόντια δεντροχίζονται καθόλου. Οι όψεις αυτέςδημιουργούνται στα μέτρα τουενδιαφερόμενου, με το κατάλληλο σχήμα, κλίση και χρώμα, αφού έχουν προηγηθείμετρήσεις και έχουν ληφθεί υπόψη και άλλοι παράγοντες, όπως το σχήμα τουπροσώπου, ο σωματότυπος, αλλά και άλλοι προσωπικοί παράγοντες. Χρειάζεται καιμία καλλιτεχνική φύση του ειδικού, διότι πρόκειται στην ουσία για λίφτινγκδοντιών.

--Στα σπασμένα δόντια, η καλύτερη και πιογρήγορη μέθοδος αποκατάστασης είναι η τεχνική Cad/Cam, με εκπληκτικάαποτελέσματα. Σε μία μόνο συνεδρία, με τη χρήση κάμερας και υπολογιστή, γίνεταιτρισδιάστατη απεικόνιση του στόματος και δημιουργείται άμεσα στο ιατρείο ηπορσελάνη που χρειάζεται, χωρίς να μεσολαβήσει οδοντοτεχνίτης και δεύτερησυνεδρία.

--Στο πρόβλημα του χρώματος των δοντιών,τη λύση δίνει η λεύκανση . Με τηντεχνική Zoom AP, η οποία δεν ταλαιπωρείτο σμάλτο των δοντιών και πετυχαίνει πολύ ανοικτούς τόνους σε μία μόνοσυνεδρία, επιτυγχάνεται το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η τεχνική Ζoom AP διαρκείλιγότερο από μία ώρα και είναι μία πολύ ευχάριστη διαδικασία παράλληλα.Συγκεκριμένα ο εξειδικευμένος οδοντίατρος εφαρμόζει στην επιφάνεια των δοντιώνένα λευκαντικό ζελ, το οποίο ενεργοποιείται υπό το φώς τoυ ΖΟΟΜ ΑP. Το οξυγόνοτου ζελ, εισχωρεί ήπια στα δόντια και λευκαίνει τις δυσχρωμίες, διατηρώντας τηνδομή των δοντιών.

Για να διατηρηθεί τοαποτέλεσμα περισσότερο, καλό είναι να μην υπερβάλλουμε στην κατανάλωση τροφών μεχρωστικές ουσίες όπως το τσάι, το κόκκινο κρασί, και ο καφές. Αμέσως μετά απόμία τέτοια κατανάλωση, θα πρέπει να βουρτσίζετε καλά τα δόντια σας.

Εάν μετά από καιρότο χρώμα των δοντιών σας δεν είναι τόσο λευκό, δεν χρειάζεται νέα επίσκεψη στοιατρείο, παρά μόνο η χρήση ειδικού λευκαντικού υλικού στο σπίτι, σε ατομικάδισκάρια .

«Απλά δεν πρέπειποτέ να ξεχνάμε ότι η αισθητική και η υγεία πρέπει να συμβαδίζουν. Οπότε έναςεξαμηνιαίος προληπτικός έλεγχος στον οδοντίατρο μας προφυλάσσει από τυχόνπροβλήματα. Σκεφτείτε πόσο εύκολα μπορεί το πρόσωπό σας να λάμψει και να σαςγεμίσει αυτοπεποίθηση» καταλήγει η κ Ελένη Γκίζα.