ΥΓΕΙΑ

Παστίλιες από τα χεράκια σας με βότανα

Φτιάξτε παστίλιες στο σπίτι με τη γεύση που εσείς επιθυμείτεκαι διώξτε το βήχα και τον πονόλαιμο.
Παστίλιες από τα χεράκια σας με βότανα

Φτιάξτε παστίλιες στο σπίτι με τη γεύση που εσείς επιθυμείτεκαι διώξτε το βήχα και τον πονόλαιμο.

Για τις DIY παστίλιες θα χρειαστείτε 1 κούπα ζάχαρη, 1/3κούπας μέλι, 1 ½ κούπα νερό, βότανα που εσείς θα επιλέξετε και σταγόνεςλεμονιού. Προαιρετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώμα ζαχαροπλαστικής καιάχνη. Καλό θα είναι να επιλέξετε οργανική ζάχαρη και μέλι.

Με τη μιάμιση κούπα νερό φτιάξτε δυνατό ρόφημα από τα βόταναή το βότανο της επιλογής σας και σουρώστε το. Μπορείτε να επιλέξετε μέντα,ginseng, ginger, θυμάρι, γλυκάνισο και βέβαια ευκάλυπτο.

Στη συνέχεια, σε ένα άλλο κατσαρολάκι, αναμίξτε τη ζάχαρη, το μέλι και το ρόφημα που φτιάξατε.Βάλτε το σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.Μόλις αρχίσει να ζεσταίνετε, ρίξτε λίγες σταγόνες λεμονιού.

Συνεχίστε χωρίς ανακάτεμα, μέχρι να αρχίζει το μείγμα ναπήζει και να κρυσταλλώνει.

Χαμηλώστε τη φωτιά και απομακρύνετε τους κρυστάλλους από τατοιχώματα της κατσαρόλας με ένα υγρό πανί. Μην παραλείψετε να το κάνετε γιατίθα καούν και θα δώσουν άσχημη γεύση στις παστίλιες.

Μετά από μερικά λεπτά, αφαιρέστε το κατσαρολάκι από τη φωτιάκαι προσθέστε χρώμα αν το επιθυμείτε.

Μ’ ένα κουτάλι πάρτε μερικές σταγόνες και ρίξτε τις πάνω σεμια λαδόκολλα. Επίσης μπορείτε να ρίξετε όλο το μείγμα σε ένα ταψί που έχετεκαλύψει με λαδόκολλα και όσο θα κρυώνει, αλλά θα είναι ακόμα μαλακό, χαράξτε τοσε μικρά καρέ με τη μύτη ενός μαχαιριού. Έτσι θα μπορέσετε μετά να το σπάσετεσε κομμάτια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και παγοθήκες με σιλικόνη, αλλά σεμικρό μέγεθος.

Με τη βοήθεια λίγης ζάχαρης άχνης για να μη κολλάνε σταχέρια σας, τυλίξτε τις σε κομματάκια σε ζελατίνα.