ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Οι G8 συνασπίζονται για την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ

Οι G8 συνασπίζονται για την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ
Τρόπους για την αντιμετώπιση και την αναχαίτιση της αύξησης της άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ, καλούνται να αναζητήσουν οι υπουργοί Υγείας των 8

Τρόπους για την αντιμετώπιση και την αναχαίτιση της αύξησης της άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ, καλούνται να αναζητήσουν οι υπουργοί Υγείας των 8 πλουσιότερων κρατών του κόσμου που συνεδριάζουν συνεδριάζουν σήμερα Παρασκευή στο Λονδίνο, με βασικό αντικείμενο συζήτησης το θέμα της άνοιας και του Αλτζχάιμερ.

Στη συνάντηση παίρνουν μέρος οι υπουργοί Υγείας της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Καναδά, της Ιαπωνίας, της Ρωσίας και των ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον έχει θέσει ως προτεραιότητα της G8 το πρόβλημα της άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ, χαρακτηρίζοντάς το «μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα». Μάλιστα ο κ. Ντ. Κάμερον ανέφερε ότι αυτές οι ασθένειες δεν έχουν ερευνηθεί τόσο όσο άλλες βαριές ασθένειες, όπως ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες.

Η άνοια, υπολογίζεται ότι πλήττει σήμερα 44 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των ασθενών θα τριπλασιαστεί μέχρι το 2050, φτάνοντας τα 135 εκατομμύρια.

«Για να νικήσουμε την άνοια πρέπει να εργαστούμε ομαδικά, με τις χώρες, τις εταιρείες και τους επιστήμονες όλου του κόσμου, όπως κάναμε με τον καρκίνο και με το AIDS», είπε ο βρετανός πρωθυπουργός πριν από την έναρξη της συνόδου.

Στόχος της σημερινής συνόδου είναι να επιτευχθεί μια συμφωνία για τη διεθνή συνεργασία στην έρευνα για την καταπολέμηση της άνοιας.


BEST OF NETWORK