ΥΓΕΙΑ

Οι G8 συνασπίζονται για την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ

Τρόπους για την αντιμετώπιση και την αναχαίτιση της αύξησηςτης άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ, καλούνται να αναζητήσουν οι υπουργοίΥγείας των 8
Οι G8 συνασπίζονται για την άνοια και τη νόσο Αλτσχάιμερ

Τρόπους για την αντιμετώπιση και την αναχαίτιση της αύξησηςτης άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ, καλούνται να αναζητήσουν οι υπουργοίΥγείας των 8 πλουσιότερων κρατών του κόσμου που συνεδριάζουν συνεδριάζουνσήμερα Παρασκευή στο Λονδίνο, με βασικό αντικείμενο συζήτησης το θέμα τηςάνοιας και του Αλτζχάιμερ.

Στη συνάντηση παίρνουν μέρος οι υπουργοί Υγείας τηςΒρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Καναδά, της Ιαπωνίας,της Ρωσίας και των ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον έχει θέσει ωςπροτεραιότητα της G8 το πρόβλημα της άνοιας και της νόσου Αλτσχάιμερ,χαρακτηρίζοντάς το «μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμεσήμερα». Μάλιστα ο κ. Ντ. Κάμερον ανέφερε ότι αυτές οι ασθένειες δεν έχουνερευνηθεί τόσο όσο άλλες βαριές ασθένειες, όπως ο καρκίνος και οικαρδιοπάθειες.

Η άνοια, υπολογίζεται ότι πλήττει σήμερα 44 εκατομμύριαανθρώπους σε όλο τον κόσμο και εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των ασθενών θατριπλασιαστεί μέχρι το 2050, φτάνοντας τα 135 εκατομμύρια.

«Για να νικήσουμε την άνοια πρέπει να εργαστούμε ομαδικά, μετις χώρες, τις εταιρείες και τους επιστήμονες όλου του κόσμου, όπως κάναμε μετον καρκίνο και με το AIDS», είπε ο βρετανός πρωθυπουργός πριν από την έναρξητης συνόδου.

Στόχος της σημερινής συνόδου είναι να επιτευχθεί μιασυμφωνία για τη διεθνή συνεργασία στην έρευνα για την καταπολέμηση της άνοιας.