ΥΓΕΙΑ

Γιατί δεν πρέπει να καταναλώνουμε μη παστεριωμένο γάλα

Οι έγκυες και τα παιδιά που καταναλώνουν μη παστεριωμένογάλα διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να προσβληθούν από σοβαρές ασθένειες,προειδοποιεί η  Αμερικανική ΑκαδημίαΠαιδιατρικής, όπως δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Pediatrics».
Γιατί δεν πρέπει να καταναλώνουμε μη παστεριωμένο γάλα

Οι έγκυες και τα παιδιά που καταναλώνουν μη παστεριωμένογάλα διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να προσβληθούν από σοβαρές ασθένειες,προειδοποιεί η Αμερικανική ΑκαδημίαΠαιδιατρικής, όπως δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Pediatrics».

Συγκεκριμένα, οι έγκυες που πίνουν μη επεξεργασμένο γάλα,διατρέχουν έως και πέντε φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να μολυνθούν από το παράσιτοπου προκαλεί τοξοπλάσμωση, το οποίο είναι δυνατόν να μεταδοθεί στο έμβρυο.

Αν η έγκυος δεν υποβληθεί εγκαίρως σε θεραπεία, η συνέπειαμπορεί να είναι αποβολή, ενδομήτριος θάνατος ή το μωρό να γεννηθεί με σοβαρέςανωμαλίες στο νευρικό σύστημα και τα σπλάγχνα.

Παράλληλα, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση, το μη παστεριωμένογάλα μπορεί να είναι μολυσμένο με το βακτήριο λιστέρια, το οποίο έχει σχετισθείμε υψηλά ποσοστά θνησιγένειας, πρόωρου τοκετού, καθώς και με σηψαιμία,πνευμονία και μηνιγγίτιδα στα νεογέννητα.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, τόσο οι ηλικιωμένοι όσοκαι τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό διατρέχουν επίσης μεγάλο κίνδυνο.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσίευσαν την περασμένη εβδομάδαερευνητές από το Υπουργείο Δημοσίας Υγείας της Μινεσότα, ένας στους έξι πουπίνει μη παστεριωμένο γάλα, αρρωσταίνει, με συνηθέστερα, συμπτώματα όπως διάρροιακαι στομαχικές κράμπες.