ΥΓΕΙΑ

Συνεργασία αιχμής Bergmann Kord- Dr.Rinaldi

Τη νέα της συνεργασία με την καταξιωμένη δερματολογική κλινική του καθηγητή Δερματολογίας Dr. Fabio Rinaldi του Μιλάνου, ανακοίνωσε η Bergmann Kord,  κατά τη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκετην Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στην κεντρική κλινική της Bergmann Kord στο Χαλάνδρι.
Συνεργασία αιχμής Bergmann Kord- Dr.Rinaldi

Τη νέα της συνεργασία με την καταξιωμένη δερματολογική κλινική του καθηγητή Δερματολογίας Dr. Fabio Rinaldi του Μιλάνου, ανακοίνωσε η Bergmann Kord, κατά τη διάρκεια ημερίδας που πραγματοποιήθηκετην Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου στην κεντρική κλινική της Bergmann Kord στο Χαλάνδρι.

Οι δύο κλινικές, στο εξής, θα εφαρμόζουν πρωτοπόρα και κοινά επαναστατικά θεραπευτικά πρωτόκολλαστον τομέα των μη επεμβατικών θεραπειών αντιμετώπισης της τριχόπτωσης με τηναποκλειστική χρήση καινοτόμων προϊόντωνβιοτεχνολογίας και βιοσυνθετικών αυξητικών παραγόντων (Growth Factors) σε συνδυασμό με ενεργοποιημένους αυξητικούς παράγοντες.

Στα πλαίσια της συνάντησης, ο διακεκριμένος καθηγητής Dr. Rinaldi, παρουσίασε στους παρευρισκόμενους τααποτελέσματα έρευνας και χρήσης του συνδυασμού ενεργοποιημένων και βιοσυνθετικών αυξητικών παραγόντων στηντριχόπτωση, η εφαρμογή των οποίων θα πραγματοποιείται στην Ελλάδα αποκλειστικάαπό την Bergmann Kord. Η ημερίδα επικεντρώθηκε στην παρουσίαση των εξελιγμένων εφαρμογών καιπρωτοκόλλων σε διαφορετικούς τύπους αλωπεκίας αλλά και στο συνδυασμό με τημεταμόσχευση μαλλιών.

Ο Dr. Rinaldi εξήγησε αναλυτικά ότι η χορήγηση του Platelet Rich Plasma (PRP) με έγχυσηστις περιοχές όπου παρατηρείται αραίωση των μαλλιών είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικήως θεραπεία τριχόπτωσης, καθώς το PRP είναιιδιαίτερα πλούσιο σε αυξητικούς παράγοντες, οι οποίοι έχουν αναπλαστικέςιδιότητες και επανενεργοποιούν τα αρχέγονα πολυδύναμα βλαστοκύτταρα,επιτυγχάνοντας έτσι την αναγέννηση και ενεργοποίηση των τριχοθυλακίων.

Συγκεκριμένα, ο Dr. Rinaldi ανακοίνωσε τα πορίσματα πρόσφατων κλινικών μελετών όπου ηχορήγηση PRP μεCD34+ κύτταραστην πάσχουσα περιοχή όπου παρατηρείται αραίωση έχει ιδιαίτερα ευεργετική δράσητόσο στην Ανδρογενετική Αλωπεκία όσο και στη Γυναικείου Τύπου ΑνδρογενετικήΑλωπεκία, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Ο Dr. Rinaldi μεταξύ άλλων δήλωσε:” Έχωεντυπωσιαστεί από την επιστημονικότητα και την οργανωτικότητα των ανθρώπων της Bergmann Kord και είμαι πεπεισμένος ότι έχω βρειεξαιρετικούς συνεργάτες εδώ στη Ελλάδα. Γνωριζόμαστε και δουλεύουμε παράλληλαεδώ και 6 χρόνια στο θέμα των αυξητικών παραγόντων και την εφαρμογή τους στηντριχόπτωση με πολύ καλά αποτελέσματα. Από σήμερα αποφασίσαμε να ενώσουμε τιςδυνάμεις μας και να υπάρξει μια ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρίας ώστε οιενδιαφερόμενοι να βρουν ακόμα πιοαποτελεσματικές λύσεις στο θέμα της τριχόπτωσης”. Να σημειώσουμε, επίσης, ότι οDr. Rinaldi ανακοίνωσε ότι το “3ο ΔιεθνέςΣυνέδριο για την αξιοποίηση των Αυξητικών Παραγόντων, της Κυτταροθεραπείας& του PRP στη Δερματολογία” θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Bergmann Kord στην Ελλάδα, τον Ιανουάριο του 2015.