ΥΓΕΙΑ

Η γλυκόζη το "κλειδί" για την αναστολή της μετάλλαξης του ιού της γρίπης

Επιστήμονες από το Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας φαίνεταιπως βρήκαν για πρώτη φορά μία μέθοδο αναστολής των συνεχών μεταλλάξεων των ιώντης γρίπης, που επιβάλλει, μέχρι σήμερα, τη διαφοροποίηση των εμβολίων κάθεχρόνο, προκειμένου να είναι αποτελεσματικά.
Η γλυκόζη το "κλειδί" για την αναστολή της μετάλλαξης του ιού της γρίπης

Επιστήμονες από το Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας φαίνεταιπως βρήκαν για πρώτη φορά μία μέθοδο αναστολής των συνεχών μεταλλάξεων των ιώντης γρίπης, που επιβάλλει, μέχρι σήμερα, τη διαφοροποίηση των εμβολίων κάθεχρόνο, προκειμένου να είναι αποτελεσματικά.

Συγκεκριμένα, διαπίστωσαν πως η μείωση της παροχής γλυκόζηςπρος τους ιούς αδυνατίζει την ικανότητα των μικροβίων να μολύνουν κύτταρα.

Όπως εξηγεί η ερευνητική ομάδα, όταν, κατά τη διάρκεια τωνερευνών, ενίσχυσαν τις συγκεντρώσεις γλυκόζης σε καλλιέργειες κυττάρων στοεργαστήριο, τότε παρατηρήθηκε και αύξηση του ρυθμού μεταλλάξεων των ιών.

Αντιθέτως, η χορήγηση στα κύτταρα ενός χημικού, που περιορίζειτο μεταβολισμό της γλυκόζης, είχε σαν αποτέλεσμα τον περιορισμό του ρυθμούεξάπλωσης του ιού στις καλλιέργειες.