ΥΓΕΙΑ

Τοπική αναισθησία ή μέθη στις πλαστικές επεμβάσεις;

Απόλυτα ασφαλής είναι η  νέα μέθοδος αναισθησίας,  Monitored Αnaesthesia Care, ο συνδυασμός τοπικής αναισθησίας και μέθης, που χρησιμοποιείται στις πλαστικές επεμβάσεις και  απαλλάσσει τους εγχειριζόμενους  από τις ανεπιθύμητες παρενέργειες της γενικής αναισθησίας.
Τοπική αναισθησία ή μέθη στις πλαστικές επεμβάσεις;

Απόλυτα ασφαλής είναι η νέα μέθοδος αναισθησίας, Monitored Αnaesthesia Care, ο συνδυασμόςτοπικής αναισθησίας και μέθης, που χρησιμοποιείται στις πλαστικές επεμβάσειςκαι απαλλάσσει τους εγχειριζόμενους από τις ανεπιθύμητες παρενέργειες της γενικήςαναισθησίας.

Η εφαρμογή της MAC, έχει εξαιρετικά αποτελέσματα και είναι γεγονός πως μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα οι πλαστικοί χειρουργοί την εφαρμόζουν σεολόκληρο τον κόσμο .

«Πρόκειται για τη μέθοδο με την οποία αυτόςπου υποβάλλεται σε επεμβάσεις υπό τοπική αναισθησία, λαμβάνει παράλληλαενδοφλέβιους υπναγωγούς και αναλγητικούς παράγοντες, ελεγχόμενους άμεσα καιεντατικά από έμπειρο στην τεχνική αυτή αναισθησιολόγο» ανέφερε η αναισθησιολόγος κ Έφη Ρηγόπουλου, μέλος του επιστημονικούεπιτελείου του πλαστικού χειρουργού Δρ Αθανασίου.

Μέχρι χτες οι πλαστικές επεμβάσεις πραγματοποιούνταν με: Γενική αναισθησία, Μέθη, Τοπικήαναισθησία.

«Η εμπειρία αυτών που υποβάλλονται με M.A.C.σε επέμβασεις πλαστικής χειρουργικής είναι εκπληκτική» δήλωσε από την πλευρά του ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Αθανασίου πουεφαρμόζει αυτή τη μέθοδο αναισθησίας με την αναισθησιολογική του ομάδα.

«Εφαρμόζουμε τη νεα μέθοδο, κατέληξε ο ΔρΑθανασίου, με επιτυχία σε επεμβάσεις όπως, λιποαναρρόφηση, βλεφαροπλαστική,brow lift, face lift, mini κοιλιοπλαστική, αυξητική στήθους με αυτόλογο λίποςκλπ».

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑC

Σύμφωνα με τους αναισθησιολόγους τα κυριότεραπλεονεκτήματα για τους εγχειριζόμενους με MAC είναι το γεγονός ότι μετά την επέμβαση:

--Δεν έχουν μετεγχειρητικές παρενέργειεςαδυναμία, ναυτία, ζάλη

--Δεν απαιτείται ούτε η νοσηλεία μιας Ημέρας

--Θυμούνται τις στιγμές της επέμβασης σαν μιαευχάριστη εμπειρία

--Επιστρέφουν άμεσα στις επαγγελματικές τουςδραστηριότητες

--Μπορούν να μιλούν με τον πλαστικό χειρουργόή τον αναισθησιολόγο αν χρειάζεται να συμμετάσχουν στην επέμβαση

--Κοιμούνται ελαφρά όταν δεν χρειάζεται να συμμετάσχουν στηνεπέμβαση,

--Δεν νιώθουν καθόλου πόνο

--Δεν έχουν καμία ψυχολογική μετάπτωση,

--Δεν παρουσιάζουν μεταβολή στην αρτηριακήπίεση, ταχυκαρδία, αρρυθμίες κλπ

--Μικρότερο κόστος επέμβασης, καθώς δεναπαιτείται η νοσηλεία έστω και της μιας Ημέρας.

Συμβαίνει συχνά, όπως επισημαίνουν οιαναισθησιολόγοι ,οι περισσότεροι άνθρωποι που θέλουν να κάνουν μια επέμβασηπλαστικής χειρουργικής να φοβούνται τηναναισθησία. Σήμερα όμως με τα μέσα που διαθέτει η επιστήμη (σύγχρονα φάρμακακαι τεχνολογικός εξοπλισμός), ο κίνδυνος για έναν υγιή άνθρωπο είναι μηδαμινός.

Οι επιπλοκές με την εφαρμογή της MAC είναι ελαχιστοποιημένες. Οιεγχειριζόμενοι επειδή δεν υποβαλλονται σε μηχανικό αερισμό δεν έχουν κίνδυνο ναυποστούν ζημιά στους πνεύμονες και οι καρδιαγγειακές επιπλοκές όπως και αυτέςάλλων οργάνων (νεφρών) είναι πολύ σπάνιες. Κατά τη διάρκεια χορήγησηςαναισθησίας με τη μέθοδο της MAC υπάρχει συνεχής καταγραφή των ζωτικώνλειτουργιών και ετοιμότητα άμεσηςυποστήριξης αυτών (αναισθησιολόγος και τεχνολογικός εξοπλισμός).

ΗM.A.C. γίνεται με ένα συνδυασμό φαρμάκων (μιδαζολάμη, remifentanil και μηστεροειδή αντιφλεγμονώδη) που χορηγούνται με τέτοιο ρυθμό που δεν επηρεάζονταιοι καρδιαγγειακές και αναπνευστικές λειτουργίες του οργανισμού όπως με τηγενική αναισθησία.

Γίνεται μόνο από εξειδικευμένοαναισθησιολόγο και πάρα πολλοί πλαστικοίχειρουργοί ανά τον κόσμο την υιοθετούνπλέον, λόγω απουσίας μετεγχειρητικών παρενεργειών.