ΥΓΕΙΑ

Οι 5 έλεγχοι που κάθε γυναίκα θα πρέπει να κάνει στο σώμα της!

Σίγουρα οι γυναίκες είναι πιο εξοικειωμένες στο θέμα «πρόληψη»,συγκριτικά με τους άνδρες, ωστόσο το ετήσιο τσεκ-απ και η επίσκεψη στογυναικολόγο, ίσως δεν είναι αρκετά.

Οι 5 έλεγχοι που κάθε γυναίκα θα πρέπει να κάνει στο σώμα της!

Σίγουρα οι γυναίκες είναι πιο εξοικειωμένες στο θέμα «πρόληψη»,συγκριτικά με τους άνδρες, ωστόσο το ετήσιο τσεκ-απ και η επίσκεψη στογυναικολόγο, ίσως δεν είναι αρκετά.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η παρατήρηση του σώματος θα πρέπεινα γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα από το ίδιο το άτομο.

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, ο οργανισμός μας δίνει ταπροειδοποιητικά σημάδια, τα οποία, όσο πιο γρήγορα τα αποκωδικοποιήσουμε, τόσοκαλύτερα για εμάς.

Δείτε τα 5 πράγματα που κάθε γυναίκα θα πρέπει να εξετάζειστο σώμα της:

Η ροή της περιόδου

Εάν συχνά παρατηρείτε αιμορραγία εκτός του τακτικού σαςκύκλου, μπορεί να είναι σύμπτωμα ενδομητρίωσης, ινομυωμάτων της μήτρας ή και καρκίνουτου τραχήλου. Πριν πανικοβληθείτε, επισκεφθείτε πρώτα το γυναικολόγο σας, καθώςμπορεί απλά να οφείλεται σε έντονο στρες.

Σημάδια στα νύχια

Εάν έχετε εμφανίσει σκούρες γραμμές κάτω από το δέρμα, ίσωςείναι σημάδι που υποδηλώνει καρκίνο του δέρματος. Κιτρινωπές, καφέ ή μαύρεςγραμμές υποδηλώνουν βλάβη στα κύτταρα που μπορεί να έχει προκληθεί απόμελάνωμα.

Μεταβολές στην επιδερμίδα

Σπυράκια που δεν υποχωρούν και έντονη τριχοφυΐα ίσωςυποδηλώνουν την ύπαρξη πολυκυστικών ωοθηκών. Οι γυναίκες με πολυκυστικέςωοθήκες ταλαιπωρούν τις γυναίκες με ασταθή κύκλο, αυξημένη παραγωγή ανδρικώνορμονών και τριχοφυΐα στο πρόσωπο, το στήθος, το στομάχι και την πλάτη. Επίσης,είναι δυνατόν να προκαλέσουν προβλήματα γονιμότητας, μεταβολικά σύνδρομα, ακόμακαι διαβήτη.

Αλλαγή απόχρωσης στις μασχάλες

Εάν παρατηρείτε πυκνότερης υφής και σκούρας απόχρωσης δέρμαστις μασχάλες σας, τότε είναι πιθανό να έχετε εμφανίσει διαβήτη. Η αυξημένηπαραγωγή ινσουλίνης οδηγεί στην αφύσικα μεγάλη παραγωγή δερματικών κυττάρων,που έχουν σαν αποτέλεσμα την αυξημένη πυκνότητα και σκουρόχρωμη υφή τουδέρματος στις μασχάλες. Ειδικά, μάλιστα, για τα υπέρβαρα άτομα, οι πιθανότητεςεμφάνισης διαβήτη είναι αυξημένες.

Σημάδια στα βλέφαρα

Τα μικρά άσπρα σημάδια στα βλέφαρα είναι πιθανό ναυποκρύπτουν αυξημένη χοληστερίνη. Οι «σβώλοι» που αναπτύσσονται, είναι αποθήκεςχοληστερίνης κάτω από το δέρμα. Η απώλεια βάρους, η τακτική άσκηση και η σωστήδιατροφή είναι τρόποι για να ρίξετε τη χοληστερίνη.