ΥΓΕΙΑ

Αγριεύει η γρίπη 45 οι νεκροί

Στους 45 ανέρχονται οι νεκροί από την γρίπη, ενώ 58βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας,  γεγονός που δημιουργεί ανησυχία και προβληματισμόγια την καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων.
Αγριεύει η γρίπη 45 οι νεκροί

Στους 45 ανέρχονται οι νεκροί από την γρίπη, ενώ 58βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, γεγονός που δημιουργεί ανησυχία και προβληματισμόγια την καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων.

Συνολικά το 10% των ΜΕΘ των νοσοκομείων (58 σε σύνολο 540 Μονάδων Εντατικής Θεραπείας) είναι καλυμμένο αυτή την στιγμή από ασθενείς με γρίπη.


Στους ανθρώπους που έχουν χάσει μέχρι σήμερα την ζωή τους, περιλαμβάνονται δύο μικράπαιδιά, 16 γυναίκες και 29 άνδρες, ενώ όλοι είχαν υποκείμενα νοσήματα ήταν δηλαδή χρονίως πάσχοντες, ή παχύσαρκοικαι δεν είχαν εμβολιαστεί.

Χθες πάντως, η πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και ΠρόληψηςΝοσημάτων κυρία Τζένη Κρεμαστινού παραδέχθηκεκαι επίσημα ότι εξαιτίας της κρίσης και της έλλειψης πόρων δεν υπήρχε εφέτος ηκατάλληλη ενημέρωση των πολιτών.

Η Ελλάδα και η Ισπανία σύμφωνα με το Ευρωπαικό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτωνεμφανίζουν τα περισσότερα και πιο ισχυρά κρούσματα εποχικής γρίπης εφέτος.

Νωρίτερα σήμερα, η υφυπουργός Υγείας κυρία Ζέττα Μακρήυπέγραψε νέα εγκύκλιο για τους «Κανόνες υγιεινής για την πρόληψημετάδοσης λοιμώξεων στους χώρους των βρεφικών, βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών,δημόσιων και ιδιωτικών»,