ΥΓΕΙΑ

Τα 7 "σημάδια" υγείας που θα πρέπει να σας ανησυχήσουν...

Μπορεί να μην έχετε ακόμη συμπτώματα κάποιας ασθένειας,ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν κάποια σημάδια, τα οποία υποδηλώνουνπιθανά προβλήματα υγείας, τα οποία δεν έχουν εκδηλωθεί ακόμα.

Τα 7 "σημάδια" υγείας που θα πρέπει να σας ανησυχήσουν...

Μπορεί να μην έχετε ακόμη συμπτώματα κάποιας ασθένειας,ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν κάποια σημάδια, τα οποία υποδηλώνουνπιθανά προβλήματα υγείας, τα οποία δεν έχουν εκδηλωθεί ακόμα.

Δείτε τα 7 προειδοποιητικά σημάδια, που μαρτυρούν ότι κάτιδεν πάει καλά, προκειμένου να δράσετε εγκαίρως και αναλόγως, πριν να είναι πολύαργά!

Χείλη που σκάνε συχνά

Δεν ευθύνονται πάντα οι καιρικές συνθήκες. Σύμφωνα με τους ειδικούς,η έλλειψη της βιταμίνης Β12 είναι αυτό που μπορεί να προκαλέσει την αφυδάτωσητων χειλιών και να οδηγήσει σε ασθένειες, όπως είναι η αναιμία. Αν αντιμετωπίζετεαυτό το πρόβλημα συχνά, φροντίστε να ενισχύετε τον οργανισμό σας μεσυμπληρώματα διατροφής, είτε με τροφές που περιέχουν τη συγκεκριμένη βιταμίνη.

Χάνετε… ύψος

Σίγουρα ακούγεται περίεργο, ωστόσο είναι δυνατόν να συμβείκαι είναι εμφανές περισσότερο σε άτομα προχωρημένης ηλικίας. Ωστόσο, αν η «συρρίκνωση»έχει αρχίσει να συμβαίνει πριν την αναμενόμενη ηλικία, τότε μάλλοναντιμετωπίζετε, χωρίς να το γνωρίζετε, πρόβλημα με τα οστά σας. Το πιθανότεροείναι να πρόκειται για οστεοπόρωση, που μεταφράζεται σε αδυναμία των οστών, μεαποτέλεσμα να τραυματίζονται πιο εύκολα και να σχηματίζεται καμπούρα στησπονδυλική σας στήλη.

Αρρωσταίνετε πολύ συχνά

Αν αυτό το χειμώνα παρατηρήσατε ότι αρρωστήσατε περισσότερεςφορές σε σχέση με τον προηγούμενο, τότε το ανοσοποιητικό σας χρειάζεται τηνπροσοχή σας. Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, για την αυξημένη τάση στις ιώσεις,ίσως ευθύνονται τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης C. Ξεκινήστε κάνοντας μία απλήαιματολογική εξέταση, προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι όλα πάνε καλά.

Τα ούρα είναι πολύ κίτρινα

Μέσα από το χρώμα των ούρων, μπορούμε να διαγνώσουμε πολλές ασθένειες.Εάν, παρά το γεγονός ότι καταναλώνετε μεγάλη ποσότητα νερού κάθε μέρα, τα ούρα σαςείναι σκούρα, τότε ίσως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα νεφρά.

Εμφανίζετε συχνά ακμή ή ερεθισμούς

Εάν τα περιστατικά ακμής, εκζεμάτων ή ερεθισμών είναι συχνά,τότε ίσως οφείλονται σε αλλεργική αντίδραση, ακόμη και χρόνια φλεγμονή. Συμβουλευτείτε ένα γιατρό, προκειμένου να σας συστήσει τις κατάλληλεςεξετάσεις.

Δεν κοιμάστε καλά

Ο διαταραγμένος ύπνος μπορεί να οφείλεται σε άγχος ή στρες.Οι καταστάσεις αυτές έχουν ως αποτέλεσμα ο οργανισμός να παράγει μεγάλες ποσότητεςκορτιζόλης. Συνεπώς, το σώμα δεν ησυχάζει ποτέ και δεν ξεκουράζεται επαρκώς, ώστενα επανακτήσει τις δυνάμεις του. Μακροπρόθεσμα η κατάσταση αυτή μπορεί ναπροκαλέσει αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού, καθιστώντας τον οργανισμό επιρρεπήσε ασθένειες.

Ξυπνάτε κουρασμένοι

Εάν, παρά το γεγονός ότι κοιμάστε επαρκείς ώρες, ξυπνάτεκουρασμένοι, τότε ίσως έχετε πρόβλημα στον θυρεοειδή αδένα. Συγκεκριμένα, το πρόβλημα έγκειται στους επινεφρίδιουςαδένες, οι οποίοι χρησιμοποιούν όλη την ενέργειά σας για να λειτουργήσουν,χωρίς αυτή να αναπληρώνεται ποτέ.