ΥΓΕΙΑ

Στα 70 τα θύματα της γρίπης, 53 σε ΜΕΘ

Μεγαλώνει η λίστα θανάτου της επιδημίας της γρίπης. Μέχρι το πρωί της Τρίτης, είχαν καταγραφεί συνολικά 70 θάνατοι από τον ιό της γρίπης. Πρόκειται κυρίως για άτομα που ανήκαν σε ομάδες υψηλού κινδύνου αλλά δεν είχαν εμβολιαστεί με το αντιγριπικό εμβόλιο
Στα 70 τα θύματα της γρίπης, 53 σε ΜΕΘ

Μεγαλώνει η λίστα θανάτου της επιδημίας της γρίπης. Μέχρι το πρωί της Τρίτης, είχαν καταγραφεί συνολικά 70 θάνατοι από τον ιό της γρίπης. Πρόκειται κυρίως για άτομα που ανήκαν σε ομάδες υψηλού κινδύνου αλλά δεν είχαν εμβολιαστεί με το αντιγριπικό εμβόλιο.


Σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), άλλοι 53 άνθρωποι νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) δίνοντας μάχη για τη ζωή τους καθώς οι επιπλοκές που εμφάνισαν μετά τη λοίμωξή τους από τον ιό της γρίπης είναι πολύ σοβαρές.


Συνολικά από την αρχή του έτους, οπότε εμφανίστηκε με χαμηλή ταχύτητα το κύμα της γρίπης στην Ελλάδα, μέχρι σήμερα έχουν καταγράφει 208 βαριά περιστατικά της εποχικής γρίπης που χρειάστηκαν νοσηλεία σε ΜΕΘ.