ΥΓΕΙΑ

ΕΟΠΥΥ: ναι στην Οδοντιατρική κάλυψη με κονδύλι 60 εκατ. ευρώ

Στην οδοντιατρική κάλυψη των ασφαλισμένων του προχωρά ο ΕΟΠΥΥ και αποδεσμεύοντας μάλιστα κονδύλι 60 εκατ. ευρώ.
ΕΟΠΥΥ: ναι στην Οδοντιατρική κάλυψη με κονδύλι 60 εκατ. ευρώ

Για πρώτη φορά μετά από την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων από το 1992 ο ΕΟΠΥΥ αναμένεται να προχωρήσει στην οδοντιατρική κάλυψη των ασφαλισμένων του με συμβεβλημένους οδοντιάτρους.

Οι υπηρεσίες του Οργανισμού έχουν συντάξει σχετική πρόταση, ενώ έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2014, κονδύλι 60 εκατομμυρίων για το σκοπό αυτό.

Ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής κ. Αθανάσιος Υφαντής τόνισε πως «παρά το ότι συνολικά κρίνεται θετικά το γεγονός αυτό, υπάρχουν ωστόσο, κάποιες επιφυλάξεις για ορισμένα θέματα, όπως για τις συμβάσεις και τις αμοιβές. Οι οδοντίατροι έχουν πληγεί περισσότερο από κάθε άλλον επιστήμονα από την κρίση και την ίδια ώρα η κατάσταση της στοματικής υγείας του λαού συνεχώς υποβαθμίζεται. Το μέτρο αυτό είναι προς την σωστή κατεύθυνση».Ανάλογα με το είδος της πράξης έχουν καθοριστεί και ποσοστά συμμετοχής των ασφαλισμένων, τα οποία κυμαίνονται από 20% έως 70%.Η συμμετοχή είναι πιο χαμηλή σε προληπτικές πράξεις, όπως εξέταση ή προληπτική έμφραξη σε παιδιά έως 16 ετών.

Για να δείτε το σχέδιο πατήστε ΕΔΩ.