ΥΓΕΙΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Απουσία εμβολιαστικής πολιτικής την περίοδο γρίπης

“Ο πολύ μεγάλος, συγκριτικά με τον πληθυσμό της χώρας, αριθμός θανάτων συνανθρώπων μας από γρίπη, αναδεικνύει και αντανακλά τα τεράστια προβλήματα του δημόσιου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και την απουσία εμβολιαστικής πολιτικής”
ΣΥΡΙΖΑ: Απουσία εμβολιαστικής πολιτικής την περίοδο γρίπης

“Ο πολύ μεγάλος, συγκριτικά με τον πληθυσμό της χώρας, αριθμός θανάτων συνανθρώπων μας από γρίπη, αναδεικνύει και αντανακλά τα τεράστια προβλήματα του δημόσιου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και την απουσία εμβολιαστικής πολιτικής”, αναφέρει το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τον απολογισμό θανάτου από τη γρίπη (πάνω από 110 νεκροί) και τη θλιβερή πρωτιά της χώρας μας στην Ευρώπη, σε ότι αφορά τη θνησιμότητα από γρίπη.

“Η εποχιακή επιδημία γρίπης φέτος, συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, βρήκε τη χώρα χωρίς δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, μετά το κλείσιμο των μονάδων του ΕΟΠΥΥ με το νόμο για το ΠΕΔΥ, χωρίς οργανωμένη εμβολιαστική πολιτική με ανεπαρκή ενημέρωση αλλά και έλλειψη εμβολίων”.

Η χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, η ανεπαρκής πρόληψη, η αδυναμία έγκαιρης πρόσβασης στις δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης, η καθυστερημένη έναρξη αντιικής αγωγής και νοσηλείας στο νοσοκομείο, οδήγησαν σε τραγικό απολογισμό θανάτων, μεγαλύτερο από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης.

Και το Τμήμα Υγεάις του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει τονίζοντας ότι: “Οι καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές στην υγεία και η απορρύθμιση των δημόσιων δομών, κάνουν ακόμα πιο εμφανή και αναγκαία την υλοποίηση μιας άλλης πολιτικής.

Η ανάγκη ενός αναβαθμισμένου και ολοκληρωμένου συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με έμφαση στην πρόληψη, με οικογενειακούς γιατρούς και ευχερή πρόσβαση για όλους στους ειδικούς γιατρούς και το νοσοκομείο, αποτελεί προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Προτεραιότητα που βρίσκεται στον αντίποδα της καταστροφικής πολιτικής που υλοποιεί ο κ Γεωργιάδης και η μνημονιακή συγκυβέρνηση. Οφείλουμε να τους σταματήσουμε και για λόγους υγείας και επιβίωσης!”