ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Ένα μπαλόνι θα ισιώνει τα δόντια αντί για σιδεράκια!

Ένα μπαλόνι θα ισιώνει τα δόντια αντί για σιδεράκια!
Ένα hi tech μπαλόνι είναι πιθανό να αντικαταστήσει στο μέλλον τα σιδεράκια!

Ένα hi tech μπαλόνι είναι πιθανό να αντικαταστήσει στο μέλλον τα σιδεράκια!

Η πρωτοποριακή συσκευή, που ονομάζεται «Aerodentis», φοριέται τη νύχτα και αποτελείται από ένα πλαστικό μασελάκι που ενσωματώνει ένα μπαλόνι σιλικόνης, το οποίο, με τη βοήθεια μίας αντλίας αέρα, που το τροφοδοτεί με πεπιεσμένο αέρα, διογκώνεται και συσπάται αρκετές φορές το δευτερόλεπτο.

Έτσι ασκείται πίεση στα στραβά δόντια, την ώρα που ο ασθενής κοιμάται, ώστε να ευθυγραμμιστούν με το πλαστικό μασελάκι, το οποίο έχει το επιθυμητό για το εκάστοτε στόμα σχήμα.

Ο σχεδιασμός του βασίζεται σε έρευνες που καταδεικνύουν ότι οι ήπιες δονήσεις στα δόντια, τα οδηγούν σε ευθυγράμμιση πιο αποτελεσματικά και γρήγορα σε σχέση με την εφαρμογή διαρκούς πίεσης με τα γνωστά σιδεράκια.

Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει ο κατασκευαστής των «Aerodentis», με χρήση της συσκευής για 8 ώρες την ημέρα, τα δόντια είναι δυνατόν να ευθυγραμμιστούν μέσα σε μόλις 3 μήνες, σε αντίθεση με τα σιδεράκια, που απαιτούν από 12 έως 18 μήνες.

Μάλιστα, έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια έχει δείξει στο παρελθόν ότι τα δόντια που δέχονται ορθοδοντική θεραπεία με κανονικά σιδεράκια μετακινούνται κατά μέσο όρο 0,6 χιλιοστά σε 12 μέρες, συγκριτικά με μια μετακίνηση της τάξεως των 0,9 χιλιοστών, όταν εκτίθενται σε ήπιες δονήσεις.


Links

BEST OF NETWORK

PlusQueen