ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Τι να αποφεύγετε για να ακούτε σαν λύκος! (Λίστα)

Τι να αποφεύγετε για να ακούτε σαν λύκος! (Λίστα)
Ίσως να θεωρείτε ότι το κατεξοχήν ευαίσθητο όργανο στο σώμα είναι τα μάτια, με αποτέλεσμα, ασυναίσθητα, να παραμελείτε την περιποίηση των αυτιών σας και να τα εκθέτετε, χωρίς να το αντιλαμβάνεστε, σε καθημερινούς κινδύνους.

Ίσως να θεωρείτε ότι το κατεξοχήν ευαίσθητο όργανο στο σώμα είναι τα μάτια, με αποτέλεσμα, ασυναίσθητα, να παραμελείτε την περιποίηση των αυτιών σας και να τα εκθέτετε, χωρίς να το αντιλαμβάνεστε, σε καθημερινούς κινδύνους.

Για να μπορείτε να ακούτε καλά, λοιπόν, σε όλες τις ηλικίες και να απολαμβάνετε την αγαπημένη σας μουσική, δείτε τα 7 καθημερινά λάθη, που πρέπει να αποφεύγετε!

Δεν τα προστατεύετε από τις υψηλές εντάσεις

Στο εσωτερικό των αυτιών βρίσκονται τριχίδια που είναι ουσιαστικά τα αισθητήρια της ακοής και η έκθεση σε πολύ δυνατό ήχο, είτε πρόκειται για δουλειά είτε για διασκέδαση, μπορεί να προκαλέσει σημαντική βλάβη. Όταν μπορείτε, λοιπόν, φοράτε ωτοασπίδες ή ακόμα καλύτερα ακουστικά κεφαλής.

Ασχολείστε με την πάλη

Από τους συνηθέστερους τραυματισμούς στην πάλη είναι το ωτικό αιμάτωμα, που προκαλείται όταν συσσωρεύεται αίμα μεταξύ του δέρματος και του χόνδρου, προκαλώντας παραμόρφωση του πτερυγίου, ως αποτέλεσμα κάποιου δυνατού χτυπήματος.

Σκουλαρίκι στον χόνδρο

Το piercing στον χόνδρο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση φλεγμονών, με συνηθέστερη την περιχονδρίτιδα. Αντιμετωπίζεται με ενδοφλέβια χορήγηση αντιβίωσης, γι’ αυτό μόλις εντοπίσετε πρήξιμο, κοκκίνισμα ή πόνο, αφαιρέστε άμεσα το σκουλαρίκι και επισκεφθείτε κάποιον ειδικό.

Μπατονέτες

Το φαινόμενο της ρήξης του τύμπανου από τη χρήση της μπατονέτας δεν είναι καθόλου σπάνιο, σύμφωνα με τους ειδικούς. Καλό θα είναι, κατά τον καθαρισμό, να μη βάζετε τίποτα αιχμηρό μέσα σε αυτά, που πιθανώς θα προκαλέσει τραύμα ή φλεγμονή.

Δεν δίνετε την πρέπουσα προσοχή στις μεταβολές της ακοής

Αν παρατηρείτε μεταβολές στην ακοή σας, στο ένα ή και στα δύο αυτιά, επισκεφθείτε άμεσα το γιατρό σας. Ίσως πρόκειται για φλεγμονή ή μόλυνση, η οποία, όσο το συντομότερο αντιμετωπιστεί, τόσο μικρότερη βλάβη θα προκαλέσει.

Χρησιμοποιείτε σταγόνες χωρίς λόγο

Σε γενικές γραμμές δεν είναι επιβλαβείς, ωστόσο αυτό δεν ισχύει για όλους. Για παράδειγμα, αν πάσχετε από εξωτερική ωτίτιδα (νόσος του κολυμβητή) το τύμπανο είναι διάτρητο, με αποτέλεσμα οι συνέπειες να είναι ακόμη και μοιραίες για την ακοή σας.

Απότομες αλλαγές στην πίεση

Από τους συνηθέστερους τραυματισμούς των δυτών είναι το βαρότραυμα ή αλλιώς αερωτίτιδα. Προκαλείται από την απότομη αλλαγή της  βαρομετρικής πίεσης, με αποτέλεσμα το αυτί να μην μπορεί να ισορροπήσει την πίεση στο εσωτερικό του, οδηγώντας σε ρήξη τυμπάνου. Ίδιο τραύμα προκαλείται και όταν κάνουμε καταδύσεις, έχοντας φλεγμονή στο άνω αναπνευστικό.


 

BEST OF NETWORK

Κρούσματα σήμερα: «Έκρηξη» - Ξεπέρασαν ήδη τις 1.500 οι νέες μολύνσεις

Μητσοτάκης: «Όχι» στην άρση του lockdown από την 1η Μαρτίου - Δύσκολοι μήνες Μάρτιος και Απρίλιος

Κούγιας για Λιγνάδη: Καταθέσαμε ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας

Δημήτρης Λιγνάδης: Αιγύπτιος κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού σε ηλικία 17 ετών

Λινού για τα σχολεία: Άμεσα να ληφθούν μέτρα – Τα παιδιά μεταδίδουν τον ιό όσο και οι ενήλικες

Νίκος Στραβοπόδης: Αυτός είναι ο δεύτερος ηθοποιός που ερευνάται για βιασμό - Η μήνυση σε βάρος του

Δεκαήμερο -«φωτιά»: Στο Αιγαίο ο τουρκικός στόλος – Στήνει «τείχος» η Ελλάδα, έρχονται και οι Γάλλοι

Παγκόσμια ανησυχία: Οι 8 ασθένειες που απειλούν με αφανισμό την ανθρωπότητα

Survivor Spoiler 24/2: Τραυματίζεται η Ελευθερία – «Κωλοτούμπα» από τον Κώστα Παπαδόπουλο (vid)

Παγκόσμια ανησυχία για σαρκοφάγο βακτήριο που εξαπλώνεται ραγδαία

Survivor: #Aνθή_φύγε – Χαμός στο Twitter με την Σαλαγκούδη

Σκότωσε 3 άτομα - Ξερίζωσε την καρδιά της γειτόνισσας και την μαγείρεψε