ΥΓΕΙΑ

5 συμβουλές για να αποφύγετε τον καρκίνο του μαστού

Ο φόβος δεν είναι πάντα ο καλύτερος σύμβουλος ειδικά όταν μιλάμε για την υγεία και την διατήρησή της. Η πρόληψη και κυρίως η ενημέρωση είναι αυτά που μας βοηθούν και μας θωρακίζουν πάντα.
5 συμβουλές για να αποφύγετε τον καρκίνο του μαστού

Ο φόβος δεν είναι πάντα ο καλύτερος σύμβουλος ειδικά όταν μιλάμε για την υγεία και την διατήρησή της. Η πρόληψη και κυρίως η ενημέρωση είναι αυτά που μας βοηθούν και μας θωρακίζουν πάντα.

Δείτε παρακάτω, 5 απλά πράγματα που θα μπορούσαν να μειώσουν τον κίνδυνο για την εμφάνιση του καρκίνου του μαστού, όπως τα αποτυπώνει η CEO της Ορθοβιοτικής Ιατρικής κυρία Ελεάννα Παπαχαραλάμπους:

1 . Περιορίστε τον εαυτό σας σε δύο ή τρία οινοπνευματώδη ποτά την εβδομάδα η Αλκοόλη πρέπει να καταναλώνετε σε μικρές ποσότητες , καθώς έρευνες αποδεικνύουν ότι αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού . Οι περισσότεροι γιατροί συστήνουν περικοπή στο κρασί , τη μπύρα και το σκληρό ποτό .Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η σχέση μεταξύ αλκοόλ και καρκίνου του μαστού ήταν ιδιαίτερα αυξημένη στο 70 % των όγκων .

2 . Άσκηση τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα (πιο συχνά είναι ακόμη καλύτερα)Και όταν κάνετε άσκηση , το σώμα εργάζετε σκληρά για να κρατήσει την καρδιά σας σε ρυθμό πάνω από το επίπεδο της βασικής γραμμής της για τουλάχιστον 20 συνεχόμενα λεπτά . Μεγάλες βόλτες είναι πάρα πολύ ευνοϊκές , αλλά είναι η πιο έντονη άσκηση ( περιμένουμε να ιδρώνετε ! ) βοηθά πραγματικά την καρδιά σας και μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο .

3 . Διατηρήστε το σωματικό σας βάρος , χάστε βάρος, αν είστε υπέρβαροιΗ έρευνα δείχνει ότι το να είσαι υπέρβαρος ή παχύσαρκος ( ειδικά εάν είστε μετά την εμμηνόπαυση ) αυξάνει τον κίνδυνο σας . Και μια μελέτη που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2008 από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας MD Anderson Cancer Center στο Χιούστον έδειξε ότι οι παχύσαρκες και υπέρβαρες γυναίκες είχαν επίσης χαμηλότερα ποσοστά επιβίωσης από τον καρκίνο του μαστού και μεγαλύτερη πιθανότητα της πιο επιθετικής ασθένεια από το μέσο όρο βάρους ή ελιποβαρής γυναίκας .

4 . Κάνετε μια μηνιαία αυτοεξέτασηΝα είστε βέβαιοι ότι έχετε να πάρει τις σωστές οδηγίες από το γιατρό σας και να γνωρίζετε την τεχνική ώστε να επανεξετάζεστε τακτικά . Μπορείτε να πάρετε οδηγίες μετά από κάθε μαστογραφία σας η γυναικολογικό έλεγχο , και αυτό είναι μια καλή ιδέα για να ακολουθήσετε τις αλλαγές στο σώμα σας .

5 . Πραγματοποιήστε μια μαστογραφία μια φορά το χρόνο μετά από τα 40 σαςΗ σύλληψη ενός όγκου ενισχύει νωρίς την πιθανότητα επιβίωσης σημαντικά : Το ποσοστό πενταετούς επιβίωσης μπορεί να είναι τόσο υψηλό όπως 98 % για τα πρώτα στάδια εντοπισμένης νόσου , αλλά κυμαίνεται γύρω στο 27 % για το απώτερο στάδιο , ή μεταστατικών, ασθένεια .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ