ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Χρόνια αυθόρμητη κνίδωση: όταν η φαγούρα «κυριεύει» το σώμα

Χρόνια αυθόρμητη κνίδωση: όταν η φαγούρα «κυριεύει» το σώμα
Η κνίδωση (φαγούρα) είναι μια από τις πιο συχνές σοβαρές δερματικές νόσους, η οποία χαρακτηρίζεται από βλάβες στο δέρμα όπως είναι οι πομφοί ή και το αγγειοοίδημα και συχνά συνοδεύεται από ερυθρότητα και κνησμό.

Η κνίδωση (φαγούρα) είναι μια από τις πιο συχνές σοβαρές δερματικές νόσους, η οποία χαρακτηρίζεται από βλάβες στο δέρμα όπως είναι οι πομφοί ή και το αγγειοοίδημα και συχνά συνοδεύεται από ερυθρότητα και κνησμό.


Η Χρόνια Αυθόρμητη Κνίδωση είναι η πιο συχνή μορφή της χρόνιας κνίδωσης (όταν η φαγούρα διαρκεί πάνω από 6 εβδομάδες) και η συχνότητά της είναι 0.5–1.0% στον γενικό πληθυσμό.


Η χρόνια αυθόρμητη κνίδωση, είναι 2 φορές πιο συχνή στις γυναίκες και εμφανίζεται κυρίως στις ηλικίες μεταξύ 20-40 ετών. Οι ασθενείς προσβάλλονται από τη νόσο στα πιο παραγωγικά τους χρόνια και η ποιότητα ζωής τους επιβαρύνεται σημαντικά δυσκολεύοντας την καθημερινότητα τους. Η κακή ποιότητα ύπνου και το κνησμώδες δέρμα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα οι ασθενείς με χρόνια αυθόρμητη κνίδωση να παρουσιάζουν μειωμένη απόδοση στη δουλειά τους, ενώ παράλληλα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πάσχουν από κατάθλιψη και άγχος.


Τα παραπάνω τονίστηκαν σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τις νέες εξελίξεις στη θεραπευτική αντιμετώπιση της χρόνιας αυθόρμητης κνίδωσης, από τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας και Διευθυντή του Αλλεργιολογικού Τμήματος στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, κ. Ι. Παρασκευόπουλο και Καθηγήτρια Δερματολογίας - Αφροδισιολογίας Παν/μιου Αθηνών, Νοσοκομείο Α. Συγγρός κα Κατσαρού – Κάτσαρη.


«Οι ασθενείς με Χρόνια Αυθόρμητη Κνίδωση επηρεάζονται τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα H1-αντισταμινικά δεν αποτελούν το «χρυσό χάπι» για όλους τους ασθενείς και η ανάγκη για μια αποτελεσματική θεραπεία για τους μη ανταποκρινόμενους σε αυτά ασθενείς είναι πολύ μεγάλη», τονίστηκε στη συνέντευξη Τύπου

Ο κ. Ι. Παρασκευόπουλος, μιλώντας για την αντιμετώπιση της κνίδωσης, σημείωσε ότι μία θεραπεία που βασίζεται στη χρήση της ομαλιζουμάμπης και έχει χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για την αντιμετώπιση του άσθματος, αποτελεί τη νέα θεραπευτική προσέγγιση στη Χρόνια Αυθόρμητη Κνίδωση.

«Η εμπειρία μας από το άσθμα, είπε, είναι μακρόχρονη και τα αποτελέσματά της στην κνίδωση καταδεικνύουν μια θεραπεία με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα και καλό προφίλ ασφάλειας, δίνοντας μια λύση στους ασθενείς που υποφέρουν από Χρόνια Αυθόρμητη Κνίδωση».


 

BEST OF NETWORK

Εμβόλιο Pfizer: Αρχίζουν οι εμβολιασμοί στη Βρετανία – Τζόνσον: «Φανταστικά νέα»

Τότε θα λήξει το lockdown στην Ελλάδα - Τι αποκάλυψε - εμμέσως - ο Στέλιος Πέτσας

Γερμανία: Έλληνες οι δύο από τους πέντε νεκρούς στο Τρίερ

Κορονοϊός: Θρήνος στην ΕΛΑΣ για τον 50χρονο νεκρό αστυνομικό - Ήταν πατέρας δύο παιδιών

«Βόμβα» Βατόπουλου στο Newsbomb.gr: Μόνο με τόσα κρούσματα πρέπει να ανοίξει η αγορά

Σαντορίνη: Aποκαλύψεις για το άγριο έγκλημα - Πέταξε στην Καλντέρα τα πειστήρια ο 20χρονος

Τραγωδία: Θρήνος για τον 14χρονο Σπύρο Καρπατσέλη - «Βαρέθηκα να καλύπτουμε θανάτους παιδιών»

Ταγίπ Ερντογάν: Το «αυγό του φιδιού» έσπασε – Πώς η Ελλάδα θα χτυπήσει το τουρκικό «τέρας»

Βρούτσης: Πώς και πότε θα πληρωθεί το Δώρο Χριστουγέννων – Τι θα ισχύσει για συντάξεις

Έρχεται επίδομα 700 ευρώ στους υγειονομικούς - Πότε αναμένεται να καταβληθεί

Σχολεία: Ημερομηνία-κλειδί η 14η Δεκεμβρίου - Τα σενάρια που εξετάζoυν κυβέρνηση και ειδικοι

Αργίες 2021: Πότε «πέφτουν» - Δείτε ΕΔΩ όλα τα τριήμερα της νέας χρονιάς