ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Χρόνια αυθόρμητη κνίδωση: όταν η φαγούρα «κυριεύει» το σώμα

Χρόνια αυθόρμητη κνίδωση: όταν η φαγούρα «κυριεύει» το σώμα
Η κνίδωση (φαγούρα) είναι μια από τις πιο συχνές σοβαρές δερματικές νόσους, η οποία χαρακτηρίζεται από βλάβες στο δέρμα όπως είναι οι πομφοί ή και το αγγειοοίδημα και συχνά συνοδεύεται από ερυθρότητα και κνησμό.

Η κνίδωση (φαγούρα) είναι μια από τις πιο συχνές σοβαρές δερματικές νόσους, η οποία χαρακτηρίζεται από βλάβες στο δέρμα όπως είναι οι πομφοί ή και το αγγειοοίδημα και συχνά συνοδεύεται από ερυθρότητα και κνησμό.


Η Χρόνια Αυθόρμητη Κνίδωση είναι η πιο συχνή μορφή της χρόνιας κνίδωσης (όταν η φαγούρα διαρκεί πάνω από 6 εβδομάδες) και η συχνότητά της είναι 0.5–1.0% στον γενικό πληθυσμό.


Η χρόνια αυθόρμητη κνίδωση, είναι 2 φορές πιο συχνή στις γυναίκες και εμφανίζεται κυρίως στις ηλικίες μεταξύ 20-40 ετών. Οι ασθενείς προσβάλλονται από τη νόσο στα πιο παραγωγικά τους χρόνια και η ποιότητα ζωής τους επιβαρύνεται σημαντικά δυσκολεύοντας την καθημερινότητα τους. Η κακή ποιότητα ύπνου και το κνησμώδες δέρμα μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα οι ασθενείς με χρόνια αυθόρμητη κνίδωση να παρουσιάζουν μειωμένη απόδοση στη δουλειά τους, ενώ παράλληλα έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πάσχουν από κατάθλιψη και άγχος.


Τα παραπάνω τονίστηκαν σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τις νέες εξελίξεις στη θεραπευτική αντιμετώπιση της χρόνιας αυθόρμητης κνίδωσης, από τον πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας και Διευθυντή του Αλλεργιολογικού Τμήματος στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, κ. Ι. Παρασκευόπουλο και Καθηγήτρια Δερματολογίας - Αφροδισιολογίας Παν/μιου Αθηνών, Νοσοκομείο Α. Συγγρός κα Κατσαρού – Κάτσαρη.


«Οι ασθενείς με Χρόνια Αυθόρμητη Κνίδωση επηρεάζονται τόσο σωματικά όσο και συναισθηματικά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα H1-αντισταμινικά δεν αποτελούν το «χρυσό χάπι» για όλους τους ασθενείς και η ανάγκη για μια αποτελεσματική θεραπεία για τους μη ανταποκρινόμενους σε αυτά ασθενείς είναι πολύ μεγάλη», τονίστηκε στη συνέντευξη Τύπου

Ο κ. Ι. Παρασκευόπουλος, μιλώντας για την αντιμετώπιση της κνίδωσης, σημείωσε ότι μία θεραπεία που βασίζεται στη χρήση της ομαλιζουμάμπης και έχει χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για την αντιμετώπιση του άσθματος, αποτελεί τη νέα θεραπευτική προσέγγιση στη Χρόνια Αυθόρμητη Κνίδωση.

«Η εμπειρία μας από το άσθμα, είπε, είναι μακρόχρονη και τα αποτελέσματά της στην κνίδωση καταδεικνύουν μια θεραπεία με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα και καλό προφίλ ασφάλειας, δίνοντας μια λύση στους ασθενείς που υποφέρουν από Χρόνια Αυθόρμητη Κνίδωση».


 

BEST OF NETWORK

Λιανεμπόριο: Άνοιγμα με κανονική λειτουργία σχεδιάζει η κυβέρνηση - Τα σενάρια που εξετάζονται

Βασιλακόπουλος στο Newsbomb.gr: «Θα δούμε αύξηση κρουσμάτων - Τα μέτρα δεν τηρούνται από κανέναν»

Νέοι φάκελοι Τσαρούχα στον εισαγγελέα - Τρεις νέες καταγγελίες για πασίγνωστο ηθοποιό

Συνεπιμέλεια: Επιστολή των Ενεργών Μπαμπάδων στον Πρωθυπουργό - «Προστατέψτε τα παιδιά»

Φρεγάτες Belh@rra: Η πρόταση των Γάλλων που τα έχει όλα – Έτσι θα είναι το νέο ελληνικό πλοίο

Ζωγράφου: Αντεξουσιαστές έκαναν ελέγχους σε οχήματα ψάχνοντας για αστυνομικούς

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος του Ερντογάν: Έτσι εξηγούνται οι απειλές για την Ελλάδα

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ: Φοβούνται κλοπή όπλων και εκρηκτικών από στρατόπεδο – Το απόρρητο έγγραφο

Πέτρος Φιλιππίδης: Η ώρα της Δικαιοσύνης - Ηθοποιός τον κατηγορεί για βιασμό

Survivor spoiler: «Βόμβα» στην κόκκινη ομάδα - Έρχεται οικειοθελής αποχώρηση;

Πάνος Μουζουράκης για σεξουαλική παρενόχληση: Με στιγμάτισε μια εμπειρία στα 14, το είπα στα 23

Survivor: Χαμός στο συμβούλιο – Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος προς αποχώρηση (vids)