ΥΓΕΙΑ

Ένας «οδικός χάρτης» για την αντιμέτωπιση του διαβήτη

Με σκοπό να δημιουργηθεί ένας οδικός χάρτης για την αντιμετώπιση του διαβήτη, πραγματοποιείται σήμερα στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης ημερίδα στα πλαίσια της Ελληνικής Προεδρίας.
Ένας «οδικός χάρτης» για την αντιμέτωπιση του διαβήτη

Μία πολύ σημαντική εκδήλωση για την αντιμετώπιση του Διαβήτη πραγματοποιείται σήμερα στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας τη Γνωμοδοτική Επιτροπή για το Σακχαρώδη Διαβήτη και την υποστήριξη της φαρμακευτικής Novo Nordisk με θέμα «Ελληνικό Δίκτυο για την Αντιμετώπιση του Διαβήτη»,
Την εκδήλωση, υποστηρίζουν η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία, η Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία, η Ελληνική Ομοσπονδία για το Διαβήτη (ΕΛ.Ο.ΔΙ.), και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων - Συλλόγων ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.).

Στόχος είναι η διαχείριση του Διαβήτη να αποτελέσει εθνική προτεραιότητα. Σκοπός του «Ελληνικού Δικτύου για την Αντιμετώπιση του Διαβήτη» είναι η ανάπτυξη του Οδικού Χάρτη, που θα μας επιτρέψει να διαχειριστούμε ορθά τη νόσο λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικοοικονομικές προεκτάσεις της αλλά και τις επιπτώσεις στη δημόσια υγεία. Θα συζητηθούν όλα τα κρίσιμα ζητήματα για την ευαισθητοποίηση, πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση της νόσου. Η ημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερης πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας.


Το κυρίως πρόγραμμα της εκδήλωσης χωρίζεται σε τρεις πυλώνες:
1. Πολιτικές υγείας για το Διαβήτη – Στρατηγική πρόληψης & Έγκαιρη διάγνωση
2. Διαχείριση της νόσου – Εκπαίδευση ιατρών, ασθενών & κοινωνίας – Αυτοδιαχείριση
3. Ευαισθητοποίηση κοινού – Νομοθεσία – Ανθρώπινα δικαιώματα – Διακρίσεις στην εργασία & στο σχολείο
Στην ημερίδα θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς που δραστηριοποιούνται για την καταπολέμηση του διαβήτη και των συνεπειών του, πολιτικοί, εμπειρογνώμονες, ακαδημαϊκοί, νομικοί, ακτιβιστές…

Για περισσότερες πληροφορίες www.greekdiabetesforum.gr