ΥΓΕΙΑ

Γυναίκα έγκυος με λάθος έμβρυα

Γυναίκα που είχε προσφύγει σε υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, κυοφορεί έμβρυα ενός άλλου ζευγαριού στην Ιταλία. Μετά από το γεγονός αυτό, οι αρχές έκλεισαν, το συγκεκριμένο Ιατρικό Κέντρο στην Ρώμη.
Γυναίκα έγκυος με λάθος έμβρυα

Ένα σχετικά σπάνιο γεγονός, ειδικότερα ιατρικό λάθος που σχετίζεται με εξωσωματική, συνέβη στην Ιταλία, με αποτέλεσμα να μπει λουκέτο στο Ιατρικό Κέντρο.

Συγκεκριμένα, γυναίκα που είχε προσφύγει σε υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, κυοφορεί έμβρυα ενός άλλου ζευγαριού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Stampa, ένα ζευγάρι είχε καταφύγει στην εξωσωματική γονιμοποίηση προκειμένου να αποκτήσει παιδιά. Μετά από κάποια τεστ που έκαναν κατά τον 3ο μήνα της εγκυμοσύνης, ανακάλυψαν ότι δεν είναι αυτά που συλλήφθηκαν με τους δικούς τους γαμέτες.
Το ζευγάρι θα αποκτούσε τα παιδιά του με την βοήθεια εξωσωματικής, που όπως είναι γνωστό με αυτή την μέθοδο, γεννήθηκαν πάνω από 5 εκατ. παιδιά σε όλο τον κόσμο.


Η Ιταλική εφημερίδα La Stampa, αποκαλύπτει ότι στις 4 Δεκεμβρίου, ήρθαν δύο γυναίκες γύρω στην ηλικια των 40 με παρόμοιο όνομα και οι δύο για να κάνουν εξωσωματική. Η μια έμεινε έγκυος ενώ η άλλη απέβαλε. Η έγκυος γυναίκα επέστρεψε για επιπλέον εξετάσεις όπου εκεί ανακαλύψθηκε, η ασυμβατότητά της γυναίκας και του συντρόφου της με τα έμβρυα.


Μετά την γνωστοποίηση του γεγονότος, οι αρχές της Ρώμης έκλεισαν το συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο. Για πρώτη φορά μίλησε και η γυναίκα λέγοντας πως πλέον τα νιώθει δικά της παιδιά καθώς μεγαλώνουν μέσα της τόσο καιρό. Να σημειωθεί ότι οι νόμοι της Ιταλίας απαγορεύουν από την «πραγματική» μητέρα να διεκδικήσει τα παιδιά της.