ΥΓΕΙΑ

Τα κίτρινα C …«ανεβαίνουν» Θεσσαλονίκη

Με κίτρινα C θα γεμίσει η Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας  για την Ηπατίτιδα C.
Τα κίτρινα C …«ανεβαίνουν» Θεσσαλονίκη

Με κίτρινα C θα γεμίσει η Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας για την Ηπατίτιδα C.

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», θα τοποθετήσει στη Θεσσαλονίκη το κίτρινο γράμμα «C» από τις 26 Απριλίου έως και τις 2 Μαΐου.

Πρόκειται για μια κατασκευή περίπου 2 μέτρων, που στόχο έχει να προκαλέσει το ενδιαφέρον των περαστικών. Το κίτρινο γράμμα C, θα φέρει πάνω του το μήνυμα «Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 200.000 ασθενείς με ηπατίτιδα C και το 80% από αυτούς, δεν το γνωρίζει» και θα τοποθετηθεί σε 5 κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, στις περιοχές Πλατεία Αριστοτέλους, Πλατεία Ναυαρίνου, Λευκός Πύργος (παραλία), Καμάρα, Τσιμισκή και Παύλου Μελά γωνία.

Στο χώρο όπου θα έχει τοποθετηθεί το κίτρινο γράμμα C, εθελοντές του συλλόγου “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ”, του “Thess Checkpoint” και των οργανώσεων “HOMOphonia Thessaloniki Pride”, “Thessaloniki Pride” και “Good As You(th)” θα πραγματοποιήσουν και διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού.

Παράλληλα, για ένα μήνα θα προβάλλεται από τους μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, σχετικό κοινωνικό μήνυμα με τη σημασία της ενημέρωσης για αυτήν την -όχι και τόσο σπάνια τελικά- νόσο.


Στόχος της ενημερωτικής εκστρατείας είναι η ενημέρωση και η παράλληλη προτροπή προς το ευρύ κοινό, να προχωρήσει σε εξέταση για την Ηπατίτιδα C. Στο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας θα πραγματοποιηθούν, σε συνεργασία με το “Thess Checkpoint”, δωρεάν εξετάσεις για την ηπατίτιδα C και τον HIV.


Το ThessCheckpoint είναι μια σταθερή μη-κλινική δομή πρόληψης και ενημέρωσης γύρω από τη σεξουαλική υγεία, που απευθύνεται στο σεξουαλικά ενεργό πληθυσμό. Προσφέρει δωρεάν, γρήγορο και ανώνυμο τεστ για HIV και ενημέρωση για ασφαλέστερο σεξ. Το “Thess Checkpoint” βρίσκεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Αλεξάνδρου Σβώλου 15). Είναι εύκολα προσβάσιμο και λειτουργεί Τρίτη έως Σάββατο, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 8 το απόγευμα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για ραντεβού: 2310 282 284 www.thesscheckpoint.gr

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος “Προμηθέας” ιδρύθηκε και δραστηριοποιείται από το 2012 και είναι ο πρώτος σύλλογος ασθενών με νόσους του ήπατος. Μέσα από την εμπειρία του παρέχει ενημέρωση, πληροφόρηση και υποστήριξη στους ανθρώπους και στις οικογένειες αυτών που ζουν με ιογενείς Ηπατίτιδες Β και C ή άλλα νοσήματα του ήπατος.


Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με:

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Σύλλογος Ασθενών Ήπατος
211 012 2102|hlpaprometheus@gmail.com
Περικλέους 19, 15561, Αθήνα, Ελλάδα helpa-prometheus.gr

ThessCheckpoint
Τηλέφωνο για ραντεβού:
2310 282 284 www.thesscheckpoint.gr
Αλ. Σβώλου 15 & Παλ. Π. Γερμανού, Θεσσαλονίκη