ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Τι να κάνετε όταν έχετε ίωση

Τι να κάνετε όταν έχετε ίωση
Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσετε τον εαυτό σας από τα δυσάρεστα συμπτώματα της ίωσης. Αν η ίωση που έχετε σας προκαλεί πυρετό ή/και έμετο ή/και διάρροια, τότε ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να ανακουφίσετε τον εαυτό σας από τα δυσάρεστα συμπτώματα της ίωσης.

Αν η ίωση που έχετε σας προκαλεί πυρετό ή/και έμετο ή/και διάρροια, τότε ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές:

-Πρώτα απ' όλα μην κάνετε εσείς τον γιατρό. Αν τα συμπτώματά σας περιλαμβάνουν πυρετό ή/και έμετο, επικοινωνήστε με το γιατρό σας. Τα στελέχη της γρίπης αυτή την εποχή μπορεί να είναι σοβαρά.

-Αν έχετε έμετο, μην τρώτε και μην πίνετε τίποτα για 1 ώρα μετά την τελευταία φορά που είχατε έμετο. Στη συνέχεια, πιείτε 2 κουταλιές της σούπας νερό ή κάποιο ανθρακούχο ποτό με βάση το λεμόνι. Αν δεν το αποβάλλετε και αυτό με νέο έμετο, τότε επαναλάβετε κάθε 15-30 λεπτά.

-Όταν ο έμετος έχει σταματήσει για λίγες ώρες, αρχίστε να πίνετε περισσότερο υγρά για να αντικαταστήσει την απώλεια των υγρών του σώματος. Νερό, τσάι, χυμοί φρούτων, , ανθρακούχα ποτά, ζωμός σούπας είναι μερικά από αυτά.

-Σταδιακά προσθέτουμε και άλλες τροφές, όσο αισθάνεστε ότι αντέχετε. Βουτυρωμένο ή απλό λευκό ψωμί χωρίς άλλα υγρά στο ίδιο γεύμα ή οποιεσδήποτε τροφές που δεν προκαλούν ναυτία, έμετο, διάρροια ή κάποια αλλεργική αντίδραση επιτρέπονται.

-Εάν έχετε πυρετό, αλλά όχι εμετό, πιείτε άφθονα κρύο ή παγωμένα υγρά.

-Εάν έχετε πυρετό πάνω από 38 βαθμούς Κελσίου ή/και διάρροια, επικοινωνήστε με το γιατρό σας.

-Για να περιορίσετε τα συμπτώματα διάρροιας, φάτε μπανάνα, χυμό μήλου,τσάι, ρύζι ή δημητριακά ρυζιού χωρίς γάλα. Αυτές οι τροφές θα συμβάλουν στη μείωση των συμπτωμάτων σας, επειδή η μπανάνα και το μήλο περιέχουν πηκτίνη, μια διαλυτή ίνα που βοηθάει στην στερεοποίηση κοπράνων.

-Πλύνετε τα χέρια σας, για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, με σαπούνι για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού της γρίπης . Χρησιμοποιήστε τις χαρτοπετσέτες που στεγνώσατε τα χέρια σας για να κλείσετε τη βρύση του νερού και να ανοίξετε την πόρτα για μπάνιο. Ο ιός της γρίπης μεταδίδεται από σταγονίδια στον αέρα που προσκολλούνται στις βλεννώδεις επιφάνειες των ματιών, του στόματος και των πνευμόνων.

-Αν έχετε προβλήματα να κοιμηθείτε, πιείτε τσάι χωρίς καφεΐνη, τσάι από βότανα ή ανθρακούχα ποτά χωρίς καφεΐνη.

Διαβάστε επίσης:

Πώς ένα φτάρνισμα μπορεί να σας στείλει στο… νοσοκομείο

5+1 τρόποι για να γλιτώσετε το κρύωμα

Πώς αντιμετωπίζουμε μια αρρώστια ως παιδιά & ως ενήλικες (pics)

Τι να τρώει το παιδί όταν έχει ίωση

BEST OF NETWORK

PlusQueen