ΥΓΕΙΑ

Καμία σύνδεση των παιδικών εμβολίων με τον αυτισμό

Καμία σύνδεση μεταξύ αυτισμού και παιδικών εμβολίων δεν υπάρχει, σύμφωνα με μία νέα έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Sydney και δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό «Vaccine».

Καμία σύνδεση των παιδικών εμβολίων με τον αυτισμό

Συγκεκριμένα, δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη συστατικών στοιχείων που να υποστηρίζουν σχέση μεταξύ των κοινών εμβολίων για την ιλαρά, την παρωτίτιδα, την ερυθρά, τη διφθερίτιδα, τον τέτανο και τον κοκκύτη και την ανάπτυξη αυτισμού ή διαταραχών που σχετίζονται με τον αυτισμό.

«Η έρευνά μας είναι η πρώτη που έδειξε ότι δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία που να υποστηρίζουν σύνδεση μεταξύ αυτισμού και παιδικών εμβολίων.Μάλιστα, ανακαλύψαμε και τα συστατικά των κοινών εμβολίων, τα οποία δεν σχετίζονται με την ανάπτυξη αυτισμού ή άλλων σχετιζόμενων με τον αυτισμό διαταραχών», τόνισε αναπληρωτής καθηγητής Guy Eslick, από την Ιατρική Σχολή του Sydney.

Παράλληλα, επεσήμανε πως το αυξημένο ποσοστό των γονιών που αποφασίζουν να μην εμβολιάσουν τα παιδιά τους έχει ουσιαστικά μειώσει την ανοσία στον γενικό πληθυσμό, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο κίνδυνος να κολλήσουν δυνητικά πιο σοβαρές μολυσματικές ασθένειες.

Η έρευνα συμπεριλάμβανε στοιχεία από 1,25 εκατομμύρια παιδιά από 5 μελέτες κοόρτης (cohort studies) και από άλλες 9.920 περιπτώσεις που προέρχονται από 5 μελέτες ασθενών-μαρτύρων (case controlled studies).