ΥΓΕΙΑ

Τι αποκαλύπτει για την υγεία μας ένας… καθρέφτης

Η υγεία είναι ομορφιά κι έτσι αντανακλάται στο πρόσωπό μας.

Τι αποκαλύπτει για την υγεία μας ένας… καθρέφτης

Δεν πρέπει να κατηγορούμε το στρες και τα χρόνια που περνούν για τις ρυτίδες και τα κουρασμένα μάτια, καθώς μπορεί παραδόξως να αποτελούν σημάδι κάποιας κρυφής νόσου που δεν έχουμε ανακαλύψει ακόμη.

1. Ξηρό δέρμα

2mir


Δύο παθήσεις που οδηγούν στην αφυδάτωση του οργανισμού και κατ' επέκταση στην ξηροδερμία είναι ο υποθυρεοειδισμός και ο διαβήτης. Επίσης, και η αθηροσκλήρωση (στένωση των αρτηριών) επηρεάζει την όψη της επιδερμίδας. Όταν φράζουν οι λεπτές αρτηρίες που μεταφέρουν το αίμα στο άκρα, το δέρμα στερείται το οξυγόνο κι έτσι ξηραίνεται κατά τόπους.

2. Τριχοφυΐα

3mir


Συνήθης αιτία της τριχοφυΐας στο πρόσωπο για τις γυναίκες είναι το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Πάνω από το 70% των γυναικών με ΣΠΩ αντιμετωπίζει το δυσάρεστο αυτό σύμπτωμα.

3. Ρυτίδες

4mir


Οι ρυτίδες μπορεί να αποτελούν ένδειξη οστεοπόρωσης, καθώς συνδέονται άμεσα με την υγεία των οστών. Όσο πιο έντονες είναι οι ρυτίδες, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να έχει μειωθεί σημαντικά η οστική πυκνότητα.

4. Κοκκίνισμα στο πρόσωπο

5mir


Το κοκκίνισμα και τα εξανθήματα είναι συνήθη συμπτώματα της ροδόχρου νόσου (rosacea). Τα ακριβή αίτια της πάθησης παραμένουν άγνωστα.

5. Σκασμένα χείλη

6mir


Τα αφυδατωμένα χείλη μπορεί να υποδεικνύουν την αλλεργία ή λοίμωξη. Σπανιότερα, οι πληγές που εμφανίζονται στα άκρα των χειλιών αποτελούν σημάδι του αυτοάνοσου Συνδρόμου Sjogren's.

Διαβάστε επίσης:

Οι γιατροί προειδοποιούν για το σπυράκι που... σκοτώνει
Τα 15 σημάδια ότι ο θυρεοειδής δε λειτουργεί σωστά
Τα 5 προβλήματα υγείας που φαίνονται στη γλώσσα μας!