ΥΓΕΙΑ

Οι 5 πιο απλές στρατηγικές πρόληψης της οστεοπόρωσης

Η οστεοπόρωση είναι μια χρόνια πάθηση του μεταβολισμού των οστών. Με την πάροδο των ετών, παρατηρείται σταδιακή μείωση της πυκνότητας και της ποιότητας των οστών, με αποτέλεσμα ο σκελετός να γίνεται πιο εύθραυστος.

Οι 5 πιο απλές στρατηγικές πρόληψης της οστεοπόρωσης

Η μείωση στην ελαστικότητα και την ανθεκτικότητα των οστών αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο κατάγματος.

Δείτε ποιες είναι οι 5 συνήθειες που πρέπει να υιοθετήσετε ώστε να προλάβετε την απώλεια της οστικής πυκνότητας και να μειώσετε τον κίνδυνο οστεοπόρωσης.

1. Βάλτε στη ζωή σας τα πράσινα λαχανικά: Το σπανάκι, η λαχανίδα και το μαρούλι είναι πλούσια σε ασβέστιο, ένα συστατικό απαραίτητο για να «χτίσουμε» γερά κόκαλα. Η ημερήσια συνιστώμενη πρόσληψη ασβεστίου είναι τα 1200 mg.

2. Επιλέξτε τα αμύγδαλα ως σνακ: Η συμβολή των ξηρών καρπών στην υγεία μας είναι γνωστή, όμως τα αμύγδαλα συγκεκριμένα είναι ιδανικά για να εξασφαλίσουμε το ασβέστιο που χρειαζόμαστε σε καθημερινή βάση.

3. Αγαπήστε το γιαούρτι: Το στραγγιστό γιαούρτι περιέχει σημαντική ποσότητα ασβεστίου και μπορούμε να το απολαύσουμε κάθε στιγμή της ημέρας σε συνδυασμό με τα φρούτα, τα δημητριακά, το μέλι ή τους ξηρούς καρπούς.

4. Μετρήστε τη βιταμίνη D στον οργανισμό σας: Μια απλή εξέταση μπορεί να σας δείξει εάν διαθέτετε τα απαραίτητα επίπεδα της βιταμίνης. Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για τον οργανισμό μας, καθώς επιτρέπει την ομαλή απορρόφηση του ασβεστίου.

5. Περπάτημα κάθε μέρα: Ακόμη και η ήπια άσκηση βοηθά να αυξήσουμε τη μυϊκή μας μάζα. Έτσι, αυξάνεται η σταθερότητα των αρθρώσεων και βελτιώνεται η ισορροπία.

Διαβάστε επίσης:

Η άσκηση ο καλύτερος σύμμαχος στην οστεοπόρωση
Αυτή είναι η διατροφή για την μέση ηλικία
Έξι σοβαρές ασθένειες που σας απειλούν εδώ και τώρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ